Array
  (
  )
  

  Domaine Chanson Beaune Bastion 1er Cru Magnum 2011

  • Tuotenro: 1991611
  • Viivakoodi: 3342832410303
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 13
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  97.30 

  Kirkas rubiiniin viittaava väri. Kukkien tuoksut sekoitettuina tuoreisiin kypsän punaisen marjan (vadelman) aromeihin ja ripaus vaniljaa. Syvä ja monimuotoinen. Erittäin puhdas hedelmäisyys yhdistettynä hienorakenteiseen tanniinisuuteen. Hienostunut tammisuus. Antelias ja pitkä jälkimaku. Yhdistä punaisen grillatun lihan kanssa, myös useat juustot sopivat mainiosti.
  Tämä cuvee on yhdistelmä eri Beaune Premier Cru terroireja , joukossa myös Chansonin lippulaivoja, antaen viinille ainutlaatuisen luonteen ja tekstuurin. Chanson vinifikoi kaikki heidän viininsä 100 % kokonaisena klusterina. Näin he uskovat viinien moninaisuuden ja rakenteen korostuvan huomattavasti. Tärkein edellytys on rypäleiden täydellinen kypsyyden ja kunnon suhde. Ikääntyminen tammitynnyreissä 15 kuukautta.
  Rypäleet: Pinot Noir 100%.

  Domaine Chanson

  Domaine Chanson perustettiin vuonna 1750 Simon Verryn toimesta ja ensimmäiset kaupalliset laatuviiniostokset tehtiin vuonna 1775, jolloin hankittiin tynnyrit viiniä Richebourgista (Andre de Croonenbourg) ja Clos de Vougeotista (Citeaux’n luostari). 1700-luvun lopun kuuluisimpia asiakkaita olivat mm. Voltaire, Kuningas Louis XVI sisar Madame Elisabeth ja Napoleonin veli, Louis Bonaparte. 1800-luvun puolessa välissä Chanson alkoi harjoittaa vientiä ja vuosisadan loppua kohden mentäessä vienti oli jo suurempaa kuin kotimaan kauppa. Ensimmäiset omat tarhat hankittiin vuonna 1893 ja vuosisadan vaihteessa omistuksia kasvatettiin yli 11 hehtaariin. Nykyään Domaine Chanson omistaa 45 hehtaaria Premier- ja Grands Crus -tarhoja Côte de Beaunen parhailta alueilta, kuten esimerkiksi Santenay, Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Beaune, Savigny-lès-Beaune, Pernand-Vergelesses ja Corton. Domaine Chansonia pidetään oikeutetusti yhtenä
  Beaunen Premiers Cru -asiantuntijoista.
  Vuonna 1794 hankittu “La Tour des filles” (tyttöjen torni) on osa Beaunessa edelleen läsnä olevaa viittä linnaketta. Se on rakennettu 1500-luvun alussa, ja alkujaan se oli nimetty lähellä asuneiden naisten mukaan. Myöhemmin se nimettiin uudestaan nimellä “Bastion de l’Oratoire”, koska sen sijainti oli kappelin vieressä. Nykyään sen 8 metriä paksut seinät suojaavat yli 10’000 pulloa viinejä auringonpolttamilta ja talven puremilta.