Array
  (
  )
  

  Domaine Anne Gros Bourgogne Rouge Vegan 2018

  • Tuotenro: 1130193
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  25.80 

  Tämä upea Pinot tulee kolmelta palstalta (yhteensä 0,80 hehtaaria), joiden keski-ikä on noin 15 vuotta. Nämä kaikki palstat sijaitsevat tasaisella alueella Vosne Romanéen ja Nuits St. Georgesin välillä. Maaperä on ”raskas”, rikkaampi ja kosteampi kuin yleensä ja melko vähäkivinen. Viini on kirkkaanpunainen ja siinä on houkutteleva aromaattisuus, jossa on kevyesti maustettua tummaa hedelmää, ripaus kalkkikiveä ja vasta ajan myötä syntyvää rakeistettua maaperää. Maku on intensiivinen ja pehmeillä tanniineilla sekä uudella tammella integroitunut kohti tyylikästä loppumakua. Viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä, joista 30 % on ollut uusia. Nautinnollinen paahdetun vaalean ja punaisen lihan kera, myös leikkeleet ja pehmeät juustot ovat oiva yhdistelmä viinille. Rypäleet: Pinot Noir 100 %.

  Tollot-Gros

  Anne Gros ja Jean-Paul Tollot, molemmat viidennen sukupolven viininvalmistajia omilla alueillaan Vosne-Romanéessa ja Chorey-les-Beaunessa, yhdistivät asiantuntemuksensa vuonna 2008 ja perustivat viinitilan Languedocin alueelle. Nykyään heidän viinitarhansa levittäytyvät kuudelle eri palstalle ja viljelyksiä on kokonaisuudessaan 17 hehtaaria.
  Tämä Terroirs de Cazellesin argilokalkkinen ja etelään suuntautuva tasankoalue on viime vuosien aikana saanut paikallisten, aktiivisten viljelijöiden ansiosta alueellisen ”Minervois Cazelles”-luokituksen.