Array
  (
  )
  

  Domaine Anne Gros Bourgogne Blanc Vegan 2018

  • Tuotenro: 1130192
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  25.80 

  Tämä pieneltä Pasquiersin paikkakunnalta sijaitsevalta tarhalta (0,17 ha), vuonna 1994 istutetuista köynnöksistä tuleva viini on runsaan täyteläinen ja hunajainen, omenan ja päärynän tuoksuin. Maussa miellyttävä hapokkuus yhdistyy tuoreen voin ja pähkinän aromeihin. Viiniä on kypsytetty tammessa ja lopputuloksena on upea makukokemus, joka voidaan yhdistää monipuolisesti erilaisten kala- ja liharuokien kera. Mielenkiintoinen on myös kokeellinen pariliitos tuoreiden tryffelien tai jopa makeiden mausteiden kanssa.
  Rypäleet: Chardonnay 100 %

  Tollot-Gros

  Anne Gros ja Jean-Paul Tollot, molemmat viidennen sukupolven viininvalmistajia omilla alueillaan Vosne-Romanéessa ja Chorey-les-Beaunessa, yhdistivät asiantuntemuksensa vuonna 2008 ja perustivat viinitilan Languedocin alueelle. Nykyään heidän viinitarhansa levittäytyvät kuudelle eri palstalle ja viljelyksiä on kokonaisuudessaan 17 hehtaaria.
  Tämä Terroirs de Cazellesin argilokalkkinen ja etelään suuntautuva tasankoalue on viime vuosien aikana saanut paikallisten, aktiivisten viljelijöiden ansiosta alueellisen ”Minervois Cazelles”-luokituksen.