Viinin käyminen tapahtui terästankeissa 16 – 18 asteen lämpötilassa. 85% viinistä kypsytettiin terästankeissa ja 15% ranskalaisissa tammitynnyreissä noin kaksi kuukautta ennen lopullista sekoitusta ja pullotusta. Tuoksu, jossa on erittäin herkkää hedelmää, hienous sekä tyylikkyys, paljastaa tämän lajikkeen erityisluonteen. Maussa viinin erinomainen hapokkuus yhdistettynä lievästi voimaiseen tekstuuriin korostaa sen hienostuneisuutta ja valtavaa gastronomista kykyä. Ihanteellinen herkille kala- ja äyriäisruoille, vaikkakin voi myös olla erinomainen linturuokien kera yhdistettynä.
Rypäleet: Viosinho 100%.
Vini Lourenço
Horácio Augusto Lourenço istutti ensimmäiset viinitarhat 1980-luvulla ja synnytti unelmansa perustan. Hänen poikansa Jorge Miguel Graça Lourenço jatkoi isänsä työtä ja kehitti viininviljelyä sekä uusia viinejä, luoden yrityksen sellaiseksi kuin se nykyään tunnetaan. Vini Lourençon historia on tarina intohimosta, taistelusta, yrittäjyydestä ja syvästä rakkaudesta maata kohtaan. Tila sijaitsee pienessä Poço do Canto -kylässä, Medan kunnassa, Douro Superiorin sydämessä. Lourençon perhe on hankkinut useita palstoja Douro Superiorista 1980 -luvulta lähtien ja 2000-luvun alussa Jorge Lourenço, ollen vain 18 vuotias, vastasi jo istutettujen 25 hehtaarin viinitarhojen nykyaikaistamisesta, valitsi istutuksiin uusia rypälelajikkeita viinitarhojen monipuolistamiseksi ja kehitti tilan viinien markkinointia. Viimeisen kymmenen vuoden aikana yrityksen kasvu on ollut voimakasta viinien laadun ja omaperäisyyden vuoksi. Myös Douron vanhojen rypälelajikkeiden elpyminen on luonut imagon vahvasta tuotemerkistä. Tällä hetkellä yrityksellä on 45 hehtaaria viinitarhoja Medan ja Vila Nova de Foz Côan maakunnissa.