Array
  (
  )
  

  Cuvee Suzanne IGT 2018 Montecarrubo

  • Tuotenro: 1614113
  • Viivakoodi: 8033229260087
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  44.00 

  Tämä viini on nimetty Peterin vaimon Susien mukaan ja saanut inspiraationsa Bordeaux’sta. Viinirypäleet tulevat pääasiassa yhdeltä palstalta Vignolosta, Montecarrubosta itään kohti Joonianmerta. Tarhoilla istutettu Syrah on alkuperältään Côtes du Rhônesta. Pieni osa rypäleistä tulee pienemmältä neljän hehtaarin palstalta Notossa, joka on etelämpänä.

  Viinirypäleet poimitaan käsin, kun tanniinihapot ovat ”kypsiä”, ts. kun rypäleen siemenet ovat mahonginruskeita. Ennen puristamista lajitellaan pikkukivet, lehdet, yms. pois (mm. kerran leopardikäärme). Käymisen alkaessa, joka aamu ja ilta mitataan lämpötila sekä pumpataan mehu kuorien päälle (pumping over). Varsinainen käyminen kestää 5–6 vuorokautta ja käymislämpötilan pitäisi olla alle 28 ° C. Kun käyminen on valmis, siirretään viini puisiin tynnyreihin. Pian sen jälkeen malolaktinen käyminen alkaa.

  Tuoksussa ehdottoman klassiset Syrah-lajikkeen aromit, joissa on valkosipulin, karhunvatukan, mineraalien, hieman lakritsin ja seetrin sävyjä. Tiivis ja kompakti viini viileyden ja tyylikkyyden kera, joka on aina ominaista Peter Vindingin viineille. Maukkaan mukava kokonaisuus, jossa tanniinit ovat kypsiä, viileitä sekä integroituneet täydellisesti viiniin. Upea viini grillatun lihan kera. Rypäleet: Syrah 100 %.

  Montecarrubo

  Susie ja Peter Vinding-Diers ottivat Montecarrubon tilan haltuunsa maaliskuussa 2005. Tila oli lähes erämaata, muutama maaperään sopeutumaton oliivi- sekä mantelipuu olivat ainoina jäljellä. Montecarrubo on pala yli kaksi miljoonaa vuotta sitten sammunutta tulivuorta ja maaperä on erittäin haastavakulkuista, osittain suuria kiviä ja soraikkoa, osittain vanhoja laitumia. Mutta sijainti on hyvin erityinen, viettäen alas kohti Joonianmeren rannikkoa. Täällä vaikuttaa niin sanottu ”Gregale”, lähes jatkuva viileä tuulenvire, joka on peräisin Siperiasta. Jopa kuumimpina päivinä heinäkuun lopulla ja elokuussa se puhaltaa viileää ilmaa viinitarhoille. Maaperä on myös erityinen; lössiä, kalkkikiveä ja hiekkaa sekä peräti 150 metrin korkeuteen asti ulottuvaa muinaista koralliriuttaa. Tähän maaperään raivatulle puolentoista hehtaarin tarhalle on istutettu Syrah-lajiketta, joka aikaisen korjuunsa vuoksi näin välttää lokakuussa paikallisesti alkavat sateet. Istutukset ovat pensas-tyylisiä ja tilaa hoidetaan biodynaamisin periaattein. Peter Vinding-Diers on yksi mielenkiintoisimmista viinintekijöistä maailmalla. Alkujaan tanskalainen Vinding-Diers toimi 1960-luvulla sotakirjeenvaihtajana Vietnamissa, Malesiassa, Indonesiassa, Hongkongissa ja Nigeriassa. Sittemmin hän siirtyi köynnösten pariin, valmistaen ensin viinejä Etelä-Afrikassa ja sittemmin Bordeaux’ssa, Brasiliassa, Keniassa, Espanjassa, Chilessä, ja Unkarissa. Vieläkin hänet muistetaan vaikutuksestaan Graves’n viinien nousuun 80-luvulla, sekä Tokaj-viinien uudistamisesta 90-luvun alussa. 1990-luvun lopulla, hän integroitui Ribera del Dueroon, jossa hänen veljenpoikansa Peter Sisseck aloitti uuden hankkeen alueella ja syntyi
  Pingus. Nykyään Vinding-Diers vaikuttaa Sisiliassa, jossa hän tekee näitä upeita Syrah-viinejä Montecarrubon tilalla. Montecarrubo on esimerkki siitä miksi Sisilian viinit ovat ”kuumia” juuri nyt. Vuonna 2006 Vinding-Diers vuokrasi vielä lisäksi kolme hehtaaria kaksikymmentä vuotta vanhoja Syrah-tarhoja läheltä Ispicaa.