Viini on valmistettu 100% Tinta del País -rypäleistä, jotka ovat viljelty luonnonmukaisesti La Horran ja Roa de Dueron (Burgos) ympäristössä sijaitsevilla 25–30 vuoden ikäisillä tarhoilla. Syvän kirsikanpunainen väri ja kirkkaat reunukset. Tuoksu on täynnä kypsää punaista marjaa, kirsikkaa, herukkaa, tammea ja yrttisyyttä. Maussa runsas marjaisuus tasapainottuu miellyttävään tanniinisuuteen, luoden viiniin selkeän ryhdin. Viini on käytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä ja sitä vanhennetaan 14 kuukautta ranskalaisissa sekä amerikkalaisissa tammitynnyreissä, joista 10–15 prosenttia on uusia. Upea viini paahdetulle lihalle ja riistalle. Rypäleet: Tinta del País (Tempranillo) 100 %.
Wine Advocate – 92 p
Bodegas Roda
Haron aseman yläpuolisilla kukkuloilla sijaitseva Bodegas Roda on barcelonalaisen Rotllant-Daurellan viinikauppaa käyvän perheen vuonna 1989 perustama modernin tyylin airut Riojan alueella. Roda omistaa tarhoja yhteensä 75 ha ja vuokraa toisen mokoman, mutta vain puolet tarhojen tuotannosta kelpaa omaan käyttöön ja loput myydään bulkkina muille viinilöille. Rodan huippuviini, Cirsíon eli ohdake, joka on talon tunnus, on erityisen tiimin työn tulos. Tämä eksperttiryhmä valikoi kustakin tarhasta vain parhaimmin kypsyneet rypäleet, jotka siis poimitaan yksitellen ja niistä tehdään tämä Espanjan viinikuninkuutta tavoitteleva herkku. Rodan kolmen hehtaarin koeviljelmällä kasvaa myös kultaakin kalliimpi aarre, maailman laajin kokoelma Tempranillon klooneja. Kokoelma sisältää 552 erilaista kloonia, joiden keräämiseen, tunnistamiseen ja luokitteluun meni vuoden työ. Jokaisesta kloonista tehdään koe-erä viiniä vuosittain tutkimustarkoituksiin. Roda valmistaa viiniä vain yli 35-vuotiaiden köynnösten rypäleistä. Lyhyen toimintansa aikana Roda on saavuttanut jo lähes legendaarisen maineen ensiluokkaisilla viineillään.