Array
  (
  )
  

  Chianti Classico half 2020 Isole e Olena

  • Tuotenro: 2140520
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,375 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  18.10 

  Väri kauniin syvänpunainen. Tuoksu moniulotteinen ja tuore, punaisia hedelmiä, mineraalisuutta, ripaus kuivattuja yrttejä ja marjoja, häivähdys luumua. Maku keskitäyteläinen, miellyttävän kevyet, mutta hyvin rakentuneet, herkulliset tanniinit. Miellyttävän raikas ja puhdas jälkimaku. Rypäleet: Sangiovese 82 % , Canaiolo 15 %, Syrah 3 %.

   

  Isole e Olena

  Isole e Olena on Toscanan legendaarisia tuottajia ja tila luetaan maailman 10 parhaan pientuottajan joukkoon. Monesti kirjallisuudessa viitataan juuri Isole e Olenaan, kun puhe on ”supertoscanalaisista” viineistä. Tuottajalla on meriittinään kulttimaineen lisäksi myös ennätysmäärät Gambero Rosson kolmen pikarin arvioita ja huippupisteitä kaikilta kansainvälisesti arvostetuilta viinilehdiltä ja kriitikoilta. Isole e Olenan takana on mies nimeltä Paolo De Marchi. Hänen hartioillaan lepää suuresti vastuu tilan tuotannosta ja viineistä. Paolo on tinkimätön laadun tavoittelija, jonka tavoitteena oli alun perin tehdä Chianti, joka on maailman parhaimmistoa. Tässä hän on onnistunut ainakin kaupallisesti, Olenan Chianti Classicoa on lähes mahdoton ostaa; satomäärät ovat naurettavan
  alhaisia ja viiniä ei yksinkertaisesti ole kaupan hyvillekään asiakkaille. Hänen Cepparellonsa, Vin Santonsa ja Syrahinsa ovat saavuttaneet myös samanlaisen kulttimaineen.