Château La Gasparde 2007

  • Tuotenro: 1615407
  • Viivakoodi: 3760066601715
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 12 pullo(a)

  19.50 

  Viini on granaatinpunainen oranssin sävyin. Tuoksussa yrttikimppua, herukkaa, kaakaota ja kahvia. Kypsän tammisuuden myötä viiniin on muodostunut hienostunutta nahkaisuutta ja setriä. Maku on erittäin monimuotoinen, yrttejä, tammea, punaisia marjoja ja kypsiä vihanneksia. Jälkimaku miellyttävän pyöreä, jota sävyttävät pehmeät tanniinit. Viini on loistavassa kypsyydessä ja valmista juotavaksi, vaikkapa kyyhkyn ja muiden linturuokien kera. Rypäleet: 85 % Merlot, 12 % Cabernet Franc, 3 % Cabernet Sauvignon.

  Chateau La Gasparde

  Château la Gasparde sijaitsee Côtes de Castillonin ylängöllä, käsittäen kaikkiaan yli 18 hehtaaria viinitarhoja. Tilalta on poikkeuksellisen kaunis näköala Dordognen kukkuloille ja Château de Michel Montaigneen. Châteaun alkuperä sijoittuu aina vuoteen 1776, jolloin se kuului osana Château la Pierrièren tilaan. Gasparde-nimen tila sai myöhemmin, silloisen omistajan, leskirouvan lempinimen mukaan. Tällä nuorella ja viehättävällä leskellä oli kiihkeä suhde naapuriinsa Gasparden paroniin. Nykyään tämä château on osa Joseph Janoueix’n sukutilaa ja on ollut voimakkaasti nostamassa Libourne-viinien mainetta. Jean-Pierre Janoueix, joka toimii tilan isäntänä, kiinnittää erityistä huomiota viinien laatuun. Kartanon tastinghuone on todellinen museo, joka vie maistelijat rekonstruktioiden ja freskojen myötä takaisin Castillonin taisteluun, aina vuodelle 1453. Tämä taisteluhan merkitsi
  satavuotisen sodan loppumista ja Aquitaine luovutettiin takaisin Ranskalle. Esillä on vaikuttava kokoelma aseita ja Ranskan tykistön ensimmäinen Bureau Brothers’n luoma tykki sekä pukuja, univormuja ja kypäriä keskiajalta.