Array
  (
  )
  

  Chateau Citran 2010 magnum

  • Tuotenro: 1034810
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 1,5 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  114.50 

  Aurinkoinen kesä ja poikkeuksellinen satokausi muodostivat tästä vuosikerrasta täydellisen. Nämä ilmasto-olosuhteet olivat täysin optimaaliset marjojen kypsymiseen ja terveyteen. Sadonkorjuu suoritettiin myös
  hyvissä olosuhteissa. Tämä otollinen vuosi antoi näille viineille kauniin hapokkuuden, raikkauden ja erittäin ilmeikkään hedelmäisyyden.
  Väriltään kirkkaan purppuranpunainen. Tuoksu monimuotoinen ja erittäin houkutteleva, paahtoleipää ja tummaa hedelmää sekä mustaherukkaa. Maku on täyteläinen, pitkä ja voimakas. Se on hyvin raikas ja maukas,
  hapokkuuden tasapainottaessa täydellisesti viinin hedelmäisyyttä. Viipyilevän nautinnollinen loppumaku. Tämä on viini, jossa on runsaasti ilmettä.
  Rypäleet: 42 % Cabernet Sauvignon / 55 % Merlot / 3 % Cabernet Franc

  Chateau Citran

  Donissan de Citranin perhe hallitsi Chateau Citranin kartanoa 1200-luvulta vuoteen 1832 saakka, jolloin viimeisen perillisen oli myytävä tila herra Clauzelille. Tämä rikas, kunnianhimoinen liikemies määritteli kiinteistön rajat ja nosti Château Citranin tunnetuksi Medoc-tilojen joukossa. Miailhen perhe osti tilan vuonna 1945 ja vuonna 1996 Merlaut’n perhe, Bordeaux’n viiniteollisuuden merkittävä toimija, otti Citranin haltuunsa. He jatkoivat kasvua, laadun parantamista ja kehittivät tilan mainetta kunnioittaen sen historiaa. Erittäin ylistetty Château on nimetty historialliseksi muistomerkiksi vuonna 2012.
  Citranissa kiinnitetään erityistä huomiota viinitarhojen tarkkailuun. Jo usean vuoden ajan on tehty tarhojen laajamittaista parannusta, jonka ansiosta osa palstoista on hyötynyt paremmasta auringonpaisteesta rivien suuntaamisen avulla. Yli 100 hehtaarin viinitarha koostuu kahdesta suuresta palstasta: toinen Châteaun ympärillä ja toinen, hieman ylempänä, kylää ympäröiden. Osa tarhoista kasvatetaan perinteisellä tavalla: maaperä työstetään mekaanisesti ja kasvinsuojelutoimenpiteet ovat vakiona. Kolmasosa viinitarhoista on luonnonmukaisesti viljelty.