Array
  (
  )
  

  Chateau Bela Riesling 2018

  • Tuotenro: 4060513
  • Viivakoodi: 4024091201135
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  21.90 

  Château Béla on tämän Etelä-Slovakiassa sijaitsevan viiden tähden hotellin nimikkoviini. Rypäleet viiniin tulevat Tonavan rantamaisemilta, aivan Unkarin rajan tuntumasta. Château Béla on poikkeuksellinen valkoviini, johon on saatu luotua syvä, saksalaisen riesling-viinin tuntuma. Tuoksultaan hieman kehittynyt, puhdas ja aromikas. Mukana persikkaa, omenaa, limeä, hunajaa ja mineraalisuutta. Suutuntumaltaan viini on melko roteva ja maussa aistittavissa selkeää kukkaisuutta, yrttejä ja hedelmien kirjoa. Runsas sitrusmainen hapokkuus, jota hiukan öljyinen tuntuma tasapainoittaa. Loistava kokonaisuus, joka jättää pitkään maistuvan jälkivaikutelman. Tämä upean maistuva viini on valmis juotavaksi vaikkapa heti, mutta sillä on myös ikääntymispotentiaalia. Rypäleet: Riesling 100 %.

  Egon Müller

  Müllerin perhe omistaa useita viinitarhoja Trier-Saar-Ruwerin alueella, kuuluisimpana tilana 7 hehtaaria Scharzhofbergin viinitarhoja Wiltingenissa, Saar -joen rinteillä. Tila on kuulunut perheelle jo 1700-luvulta lähtien ja sen arvellaan perustetun roomalaisten toimesta 700-luvulla silloisen St. Marien ad Martyres -luostarin omistamalle alueelle. Vuosisatojen ajan tila kuului Luxemburgin vallan alle, kunnes Ranskan vallankumouksen jälkeen kaikki alueen viinitarhat irrotettiin luostareiden omistuksesta, yksityistettiin ja siirrettiin Napoleonin hallintaan vuonna 1797. Ranskan tasavalta myi Scharzhof -tilan yksityiselle perheelle ja vuonna 1837 se siirtyi Felix Müllerin omistukseen. Nykyään tilaa hoitaa viidennessä sukupolvessa Egon Müller IV.
  Scharzhofberg on yksi Saksan kuuluisimpia ja arvostetuimpia alueita ja siellä viljellään lähes yksinomaan riesling -rypälettä. Egon Müllerin filosofia on, että viinin laatu tulee 100-prosenttisesti tarhoilta ja köynnösten käsittely on oltava mahdollisimman luonnonmukaista. Egon Müller-Scharzhof on VDP:n (Verband deutscher Prädikats- und Qualitäts-Weingüter) sekä PFV:n (Primum Familiae Vini) jäsen.
   

  Tuottajan kotisivuille