Array
  (
  )
  

  Château Beausejour Cuvee Speciale 2015

  • Tuotenro: 1340106
  • Viivakoodi: 3760044751050
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  28.50 

  Chateau Beausejour on 20 hehtaarin tila Puisseguin kunnassa. Tämän luomuviinin rypäleet tulevat soran ja kalkkikiven sekaisilta 40 vuotta vanhoilta tarhoilta. Viini on syvän tummanpunainen, violetein sävyin. Tuoksussa tasapainoisen voimakkaita makeita aromeja, tummaa luumua, mustaherukkaa ja kirsikkaa. Maultaan täyteläinen ja yrttinen, suuntäyttävä kypsä marjaisuus, yrttejä ja mineraalisuutta. Loppumaku tasapainoinen, pehmeä ja hyvin pitkä. Kypsytetty tammitynnyreissä 15 kuukautta. AOC Puisseguin Saint Emilion. Rypäleet: Merlot 70 % ja Cabernet Franc 30 %.

  Chateau Beausejour

  Dupuyn perheen läsnäolo Puisseguinin kylässä juontaa juurensa keskiajalta. Marcard Dupuy, Gerardin isoisä, lääketieteen tohtori ja myös poliitikko, hankki tilan omistukseensa vuonna 1934. Palattuaan sodasta vuonna 1945, hänen poikansa Alain Dupuy otti tilan hoitoonsa
  soveltamalla isoisänsä, Berthonin, Château Langlais’n omistajan opetuksia. Nykyään Gérard Dupuy hallinnoi kumpaakin tilaa. Puisseguinin kylän sydämessä sijaitseva Château Beauséjourin viinitarha kattaa 20 hehtaaria Saint Emilionin kuuluisalla savi-kalkkikivisellä maaperällä.
  Viinitarhat koostuvat 70 % Merlotista, 25 % Cabernet Francista ja 5 % Cabernet Sauvignonista. Tarhojen keskellä 1800-luvulla rakennetun linnan kiviseinät tarjoavat optimaaliset olosuhteet viinien ikääntymiselle.
  Viiniköynnökset kasvatetaan isoisän perinteisillä menetelmillä, jotka ovat nykyään luokiteltu ”orgaanisiksi menetelmiksi” ja tilalle on saatu Ecosert-sertifikaatti vuodesta 1995. Maaperä on vapaa kemiallisista tuotteista, jonka osoittaa hauraiden luonnonvaraisten tulppaanien esiintyminen tarhoilla joka kevät. Myös viininvalmistus tapahtuu ilman lisäaineita
  luonnonmukaisen maatalouden periaatteiden mukaan terroirin aitouden säilyttämiseksi.
  Château Langlais’n viinitarha sijaitsee Puisseguinissa, Beausejourin itäpuolella ja kattaa 12 hehtaarin alueen tyypillisessä savi- ja kalkkikivimaaperässä. Gerard Dupuyn omistama linnan pohja ja tornit ovat peräisin 14. vuosisadalta. Vanhat viinit pidetään tässä kellarissa.