Array
  (
  )
  

  Champagne Gruet Blanc de Blancs Millésime 2016

  • Tuotenro: 1730900
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  42.50 

  Kullankeltainen väri, hieman vihertävin sävyin. Tuoksu raikkaan hedelmäinen, hieman mineraalinen, kuivattuja yrttejä, valkeita kukkia. Maku kuivahko ja pirteän sitruksen sävyttämä, mukana akasiaa, trooppista kukkaa ja yrttisyyttä. Puhtaan tyylikäs ja pitkä jälkimaku, manteleita, pähkinää, vatukkaa ja greippiä. Erittäin klassinen ja tasapainoinen blanc de blancs-samppanja.
  Tämä samppanja kypsyy kellareissa vähintään viiden vuoden ajan.
  Rypäleet: Chardonnay 100 %.

  Champagne Gruet

  Gruet-talon historia on ollut läheisesti sidoksissa Côte des Barin historiaan muutaman sadan vuoden ajan. Tällä historiallisella Champagnen alueella on monia viehättäviä kyliä, kuten les Riceys ja Neuville sur Seine. Vuodesta 1670 lähtien Gruetin perhe on asustanut Buxeuilissä. Tästä johtuen jotkut palstat, kuten ”Bas Gruet” ja ”Sur Gruet”, ovat edelleen aluella olemassa. Suvun viinintekijät ovat siirtäneet asiantuntemuksensa isältä pojalle sukupolvien ajan. Tämä jatkuvuus toteutui vuonna 1975, kun Claude Gruet tuotti ensimmäiset cuveensä. Nykyään Claude Gruet ja hänen vaimonsa jakavat rakkautensa viiniköynnökseen ja viiniin poikansa Pierre-Charlesin kanssa.

  Côte des Barin sijaitsee Aube-joen ja Seinen välissä. Täällä Bar sur Aubesta Bar sur Seineen, on yli 8000 hehtaaria viiniköynnöksiä, miljoonia viiniköynnöksiä rypälelajikkeina Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Blanc, Arbane ja Petit Meslier . Juuri tässä maisemassa, jossa on vettä, metsää ja hyvin viettäviä rinnealueitaä, nämä rypälelajikkeet voivat kasvaa ja tuottaa.