Array
  (
  )
  

  Champagne Dangin Carte Blanche

  • Tuotenro: 1070300
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  32.90 

  Väriltään kirkkaan kullankeltainen. Tuoksu hieman kehittynyt, mineraalisen raikas ja hedelmäinen, mausteena ruohoisia yrttejä ja greippiä. Maku hedelmäinen, mineraalinen ja hieman
  sitruunainen, mukana yrttejä ja trooppista hedelmää, miellyttävän raikas mousse, maukas ja pitkä jälkimaku. Aperitiiviksi ja alkupaloille. Rypäleet: 100 % Chardonnay. Dosage: 7 g/l.

  Champagne Paul Dangin

  Champagne Paul Dangin et Fils on samppanjatalo, jolla on ainutlaatuinen ja pitkä historia Champagnen alueella. Danginin perhe on kasvattanut viiniköynnöksiä suvun mailla niin kauan kuin muistetaan ja vaikka virallinen julkaisu ensimmäisestä omasta tuotemerkistä tapahtui vasta 1948, oli Paul Danginin isä Joseph Dangin alkanut myydä samppanjaa jo 1900-luvun alussa. Joseph Dangin olikin yksi merkittävä edelläkävijä Celles sur Ource – alueen samppanjatuotannolle. Virallisesti samppanjatalo Paul Dangin & Fils perustettiin vuonna 1947 ja tila on edelleen saman suvun omistuksessa. Yritys on jakautunut perheen kesken moneen eri osaan ja kullakin perheenjäsenellä on oma osuutensa ja vastuunsa tilan tuotannosta. Tämä yritysrakenne on edelleen hyvin ainutlaatuinen Champagne-alueella. Danginin perheestä löytyy myös oma enologi ja näin pystytään takaamaan kaupallinen riippumattomuus päätöstenteossa. Viinitarhoilla käytetään mieluummin mekaanista rikkakasvien ehkäisyä ja pyritään välttämään kemiallisten lisäaineiden käyttöä. Samppanjan valmistuksessa yhdistetään vanhoja ja moderneja käytäntöjä, kuten rypäleiden käsittelyssä käyttämällä yhä historiallisia 4000 kilon Coquard-puristimia. Tila sijaitsee pienessä 500 asukkaan Celles sur Ourcen kylässä. Täällä 41 tuottajan voimin tuotetaan 1 % samppanjan kokonaistuotannosta. Alueen maaperä on valtaosin Kimmeridgian-savea, joka antaa Pinot noir- rypäleelle tietyn pyöreän aromaattisuuden.
  Danginilla on 54 ha viinitarhoja ja koko tuotanto tulee omilta tarhoilta.