Array
    (
    )
    

    Champagne Bourgeois-Diaz Cuvée 3 Cépages Extra Brut

    • Tuotenro: 1160100
    • Viivakoodi: 6419294208599
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    46.50 

    Tämä raikas ja persoonallisen tyylikäs samppanja on väriltään vaalean kullankeltainen. Tuoksussa on hentoa sitruunaa, basilikaa sekä selkeää mausteisuutta ja pähkinää. Erittäin eläväinen mousse. Maussa tulee esiin kypsä päärynä, mango, serranokinkun lihaisuus ja mineraalisuus. Kahden vuosikerran sekoite; 40 % vk 2013 ja 60 % vk 2014. Perusviinistä 27 % on käynyt tammessa. Dosage 2 g/l. Rypäleet: Pinot Meunier 55 %, Pinot Noir 28 % ja Chardonnay 17 %.

    Tuotteella on rajallinen saatavuus.

    Champagne Bourgeois-Diaz

    Jérôme Bourgeois-Diaz syntyi vuonna 1977 perheeseen, joka on tehnyt samppanjaa neljä sukupolvea. Hänen isänsä on paikallinen viininviljelijä ja äitinsä espanjalainen alkuperältään ja myös maanviljelijäsuvusta lähtöisin. Jérôme on valinnut harvinaisempia polkuja tutustumalla erilaisiin vaihtoehtoisiin malleihin luonnonmukaisen ja biodynaamisen maatalouden saralla. Lopullisen valinnan hän teki vuonna 2001 jolloin hän siirtyi orgaaniseen tuotantoon ja vuonna 2009 päätti seurata Pierre Massonin jalanjälkiä biodynaamisessa maanhoidossa. Viljelyksiä tilalla on 6,5 hehtaaria, joista 3,5 hehtaaria on Pinot Meunieria, 2 hehtaaria Pinot Noiria ja 1 hehtaari Chardonnayta. Bourgeois-Diaz’n maaperältään savea ja kalkkikiveä sisältävät viinitarhat sijaitsevat Marne-joen varrella. Köynnösten keskimääräinen ikä on 35 vuotta. Hän ei vain luo orgaanista samppanjaa, hän
    myös viljelee biodynaamisesti. Ei torjunta-aineita, ei kemiallisia lannoitteita, ei väkivaltaa; viiniköynnöksiä hoidetaan, kuten rakastettua! Vuosien varrella köynnökset ovat toipuneet muinaisista huolimattomuuksista sekä niille on palautunut luontaiset ominaisuudet ja voimakkuus. Näin on viljelyksillä sekä myös kellarissa. Jérôme valitsi perinteisen puristimen, koska se ei ravista rypäleitä; sen sijaan se ennemminkin tarjoaa mehua kuin ”tuottaa” sitä. Tämä merkitsee sekä työtä että työtä ja vielä kerran työtä. Tavoitteena on puristaa viinirypäleet kaikkein rakastavimmalla tavalla ja nostaa mehu kevyesti esiin. Rypäleet pitävät tästä ylimääräisestä vaivasta.
    Biodynamiikan avulla käsittelemme aluetta, joka jää täsmällisen tieteen ulkopuolelle; se on erilainen tapa käsitellä kaikkea, mikä on elossa, alkaen maaperästä perustuen sääntöihin, joihin Rudolf Steiner perusti ensimmäisen kerran 1920-luvun alussa ajatuksensa. Maallikkotermein biodynaamisessä
    viljelyssä kunnioitetaan kaikkea, joka hengittää, vuorovaikuttaa ja elää. Pohjimmiltaan biodynamiikka ilahduttaa ja ymmärtää ympäristöä läheisesti; tätä lisäävät hienommat käsitykset, kuten auringon ja kuun liikkeet. Kuu luo vuoroveden ja se liittyy usein tiettyyn melankoliaan. On typerää kieltää, että olemme osa jotain suurempaa kokonaisuutta. Siksi on järkevää vaalia tätä ikuista harmoniaa, koska se on kaunista ja hyödyllistä. Viini koostuu yli 1000 elementistä. Viini ei ole kemiaa, se on alkemiaa. Se on hienovarainen tasapaino ja meidän on yritettävä tarttua pieniin ihmeisiin, jotka kääntävät rypälemehun tunteiden virtaukseksi. Viinillä joka ei puhu meille, ei ole mitään sanottavaa…