Array
    (
    )
    

    Chablis 1er Cru Mont de Milieu Les Gougueys 2020 La Meulière

    • Tuotenro: 1640321
    • Viivakoodi:
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    43.50 

    NImi Les Gougueys viittaa alueen etanoihin. Rypäleet tulevat yli 60 vuotta vanhoista köynnöksistä. Viini on kauniin kullankeltainen, tuoksultaan runsaan hedelmäinen ja mineraalinen, hiukan paahteinen. Aromit yhdistyvät täydellisessä harmoniassa vankan rakenteen tukemana. Maku on hedelmäinen, tyylikäs, mineraalinen, hieman rasvainen ja tarjoaa mukavan hallitun kokonaisuuden. Loppumaussa tämä viini tuo esiin sitruunan, ananaksen ja mineraalisuuden, johon liittyy kookoksen vivahteita. Viini on erittäin aromaattinen, mineraalisella ja kestävällä eloisuudella. Viinissä on runsaasti eleganssia ja se sopii kampasimpukoiden, grillatun hummerin ja rapujen kera nautittavaksi. Viinistä 5 % on kypsytetty tammessa. Rypäleet: Chardonnay.

    Domaine la Meulière

    Domaine la Meulièren historia ulottuu vuoteen 1779, ja siitä lähtien Larochen perheen yhdeksän sukupolvea ovat ylläpitäneet ja kehittäneet Domaine de la Meulièren toimintoja. Nykyään tilaa hoitavat on kaksi veljestä Nicolas ja Vincent Laroche sekä Vincentin puoliso Marie. Tila sijaitsee Fleysin kylässä, kivenheiton päässä Chablis’n kylästä, kattaen 25 hehtaarin alan peräti 34 tontilla eri puolilla Berun kyliä; Chablis, Chichée, Fontenay ja Fleys. Tilalla on nyt High Environmental Value -sertifikaatti. Vincent, nuorempi veljistä, otti haltuunsa viinitarhojen hoidon isältään Claudelta. Hän työskentelee kohti entistä kestävämpää viininviljelyä ja tavoitteena on tuottaa terveitä kypsiä rypäleitä. Nicolas Laroche, vanhempi veli, on vastuussa viininvalmistuksessa. Suurin osa viinitarhojen työstä perustuu havainnointiin ja viininviljelykäytäntöjen mukauttamiseen terroirin ja vuosikerran edellyttämällä tavalla. Sadonkorjuu tehdään manuaalisesti. Viininvalmistuksessa ei käytetä muita lisäaineita kuin pieni annos sulfiitteja ja käyminen tapahtuu luonnollisten hiivojen avulla. Viininvalmistusprosessin kaikissa vaiheissa on pyrkimyksenä säilyttää rypäleen eheys. Kellarissa Nicolas käyttää perinteisiä tekniikoita modernein varustein ikääntyvien Chablis`den tekemiseen. Suurin osa viinestä fermentoidaan ruostumattomassa teräksessä lämpötilakontrolloidusti. Klassisen malliston lisäksi Nicolas tekee kokeiluja useilla cuvéeilla, jotka kypsytetään erilaisissa tammityypeissä.