Array
  (
  )
  

  Brandy de Jerez Solera Gran Reserva

  • Tuotenro: 3411400
  • Viivakoodi:
  • Tilavuus: 0,5 l
  • Alkoholi: 43.00
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  71.40 

  Tämä brandy on peräisin pienestä Solerasta, jota Lustaun perhe käyttää yleensä omaan kulutukseensa ja ystävien kera. Tämä ainutlaatuinen rajoitetun erän brandy on ikäännetty Pedro Ximénez-tynnyreissä. Värissä mahonkia ja pronssia. Suklaan ja lakritsin pehmeä aromi. Vahva, monimuotoinen ja samettinen maku, hieman makea ja pitkäkestoinen viimeistely.

  Lustau

  Kaikki sai alkunsa 1800-luvun lopulla Jose-Luis Berdejon toimesta, kun hän alkoi tuottaa sherryjä ja myi ne eteenpäin isoille vientiyrityksille. Nykyisen nimensä yritys sai Jose-Luis`n vävyltä, Emilio Lustau Ortegalta, joka jatkoi appiukkonsa työtä edelleen ”Almacenistana” eli pientuottajana, joka myi viinit eteenpäin isommille yrityksille. Oma vientitoiminta aloitettiin vasta vuonna 1950.
  Lustaulla on kaksi viinitarhaa Jerez`n alueella, Montegilillo ja Las Cruces. Montegilillon maaperä on valkoista kalkkikiveä (albariza), jolla viljellään palomino-rypälettä käytettäväksi Finon, Manzanillan, Amontilladon ja Oloroson valmistukseen. Lähempänä rannikkoa sijaitseva Las Crucesin tarha on hiekkapohjaista ja siellä viljellään Moscatel – ja Pedro Ximenes-lajikkeita makeiden viinien tuotantoon. Lustau tuottaa ainoana viinintekijänä sherryjä kaikissa kolmessa sherry-kaupungissa; Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria sekä Sanlucar de Barrameda. Suurin osa tuotannosta tapahtuu Jerez de la Fronterassa, Los Arcos -viinilässä. Viinejä kypsytetään minimissään kolmesta vuodesta jopa aina 30 vuoteen ennen pullotusta. Nykyinen viinintekijä eli ”Capataz”, Sergio Martinez, palkittiin IWC -kilpailussa parhaana espanjalaisena viinintekijänä vuonna 2021.