Array
  (
  )
  

  Bourgogne Rouge Cuvee Latour 2017

  • Tuotenro: 1530512
  • Viivakoodi: 3566921000644
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  19.90 

  Kirkkaan rubiininpunainen väri. Tuoksu mausteinen ja maanläheinen, mukana ripaus lakritsia. Maku houkuttelevan hedelmäinen ja marjaisa. Viini on käytetty ja kypsytetty terästynnyreissä 10-12 kk ja sen on annettu läpikäydä myös malolaktinen käyminen. Viini on yhdistelmä Pinot Noir -tarhoja eteläisen Côte-d’Orin, Santenayn ja Auxey-Duresses’n alueilta. Köynnösten keski-ikä on noin 30 vuotta ja käsinpoimittujen rypäleiden keskiotanta 45 hl/ha. Lopputuloksena on hämmästyttävän upea Côte de Beaune -viini, joka on oivallinen yhdistää vaalean lihan, riistan ja linturuokien kera.

  Maison Louis Latour

  Maison Louis Latour on yksi arvostetuimmista négociant-éléveurs -perheyrityksistä Burgundissa. Louis Latour tunnetaan koko maailmassa laadukkaista puna- ja valkoviineistään ja yhtiö on rakentanut mainetta perinteitä kunnioittaen sekä uusia innovaatiota kehittäen.
  Vaikka yritystä pidetään yhtenä perinteisimmistä burgundituottajista, on Maison Louis Latour  myös edelläkävijä muidenkin alueiden viinituotannossa. Nämä viinit Ardèchen ja Coteaux de Verdonin alueilta ovat vähitellen saamassa arvostusta niiden vertaansa vailla olevan laadun vuoksi. Latourin perhe itse on ollut viininviljelijä-sukua jo aina 1600-luvulta lähtien ja hitaasti rakentaen on syntynyt ainutlaatuinen Domaine, joka nykyään käsittää noin 50 hehtaaria. Tämän Domainen omistuksessa on muun muassa suurimmat Grand Cru-tarhat Cote d’Or:n alueella, yhteensä 28,63 hehtaaria. Viinitarhat ulottuvat Chambertinin pohjoisesta Chevalier-Montrachetin etelään ja viljelyksessä on ainoastaan kaksi jaloa rypälelajiketta, Pinot Noir ja Chardonnay.
  Kaikki tilan rypäleet vinifioidaan historiallisella Château Corton Granceyn tilalla, Aloxe-Cortonissa. Viinitila oli aikoinaan ensimmäinen varta vasten vinifiointia varten suunniteltu tila Ranskassa ja on nykyään vanhin edelleen toimiva. Vuodesta 1985 Louis Latour on myynyt viinit oman viinitarhan nimellä Domaine Louis Latour.
  Latourin perhe perusti Maison de négoce -vientiyhtiön vuonna 1797 ja se toimii edelleen samassa osoitteessa kuin perustettaessa, 18 Rue des Tonneliers de Beaune. Yhtiö on ainutlaatuinen Burgundissa ja on vielä tänäkin päivänä perheen omistuksessa ja perheyritys, joka on periytynyt isältä pojalle jo yli kymmenen sukupolven ajan. Tänä päivänä Maison Louis Latourin viinejä viedään yli 60 eri maahan ja ne ovat edustettuina kaikkein kuuluisimmissa ravintoloissa ja ruokapöydissä ympäri maailman.

  Tuottajan kotisivuille