Tämä 3,0 hehtaarin palstalta, Ginestran alueelta tuleva viini on kirkkaan tummanpunainen. Erittäin tyypillinen ja perinteinen Barolo. Tässä viinissä voi aistia Barolon tyypillisiä aromeja, orvokkia, ruusua, nahkaa ja tervaa. Viini on harmoninen, mausteinen ja marjainen makukokonaisuus, josta nauttii pitkään. Viini maseroidaan kuorien kera tankissa ja sitä on käytetty 20 vuorokautta matalassa lämpötilassa, jonka jälkeen sitä on kypsytetty 24-30 kuukautta pienissä tammitynnyreissä. Tämä hienostuneen perinteinen Barolo sopii loistavasti puolikoville juustoille sekä lintu- ja riistaruuille. Rypäleet: Nebbiolo 100 %.
Domenico Clerico
Vuonna 1976 Domenico otti vaimonsa Giulianan kanssa perhetilan haltuunsa isältään, joka oli viljellyt tällä pienellä, noin 4-5 hehtaarin tilalla rypäleitä lähinnä osuuskunnan käyttöön. Alusta lähtien Domenico priorisoitui työskentelemään viiniköynnösten keskellä. Hän oli vakuuttunut, että saadakseen hyviä viinejä, täytyy viinitarhat hoitaa rakkaudella ja omistautua syvään yhteyteen maaperään ja köynnökseen sekä näiden tarpeiden ymmärtämiseen jokaisessa hetkessä ympäri vuoden. Vuonna 1977 Domenico osti pienen tontin ”Bussian” sydämessä ja täällä syntyi ensimmäinen Barolo ”Bussia Briccotto”. Muutamaa vuotta myöhemmin hän hankki uskomattoman viinitilan ”Ginestran” palstalta, josta tuotettiin Barolo ”Ciabot Mentin” ja pian sen jälkeen, toisenkin viinitarhan tältä samalta kauniilta alueelta, jolloin syntyi Barolo ”Pajana.” Vuonna 1995 Domenico löysi palstan nimeltään ”Mosconi” ja niin alkoi Barolo ”Percristinan” elämä. Domenico Clerico on nykyään maailmankuulu tuottaja, viljelyksiä kaikkiaan noin 21 hehtaaria ja kokonaistuotanto 110’000 pulloa vuodessa. Vuosien 2005 ja 2006 välisenä aikana Domenico etsi pitkään jotain uutta ja löysikin pienen palstan Serralunga D’Alban kupeesta, hyvin läheltä Monforte d’Albaa. Täällä syntyi täysin uudenlainen Barolo, perinteitä peilaava, mutta jollain tapaa hyvin erilainen Aeroplanservaj.
www.domenicoclerico.com