Viini on sekoitus Ginestran, Mosconin ja Bussian tarhoilta Monforten kunnasta. 15-20 päivän maseroinnin jälkeen viini käy 20% uusissa ja 80% vanhemmissa barriqueissa, jonka jälkeen se siirretään vanhempiin 5000 litran tynnyreihin ikääntymisprosessia varten. Viini on heleän tummanpunainen, tuoksussa kypsiä marjoja, mustikkahilloa, luumua ja kirsikkaa. Maku erittäin marjaisa, miellyttävän täyteläinen, jopa hiukan tukeva. Jälkimaku pitkä, alkuun hapokas, jota tanniinit pehmentävät. Tämä täyteläisen makuinen ja oivallisen nautinnollinen Barolo sopii loistavasti puolikoville juustoille sekä lintu- ja riistaruuille. Rypäleet: Nebbiolo 100 %.
Wine Advocate – 93 p
Domenico Clerico
Vuonna 1976 Domenico otti vaimonsa Giulianan kanssa perhetilan haltuunsa isältään, joka oli viljellyt tällä pienellä, noin 4-5 hehtaarin tilalla rypäleitä lähinnä osuuskunnan käyttöön. Alusta lähtien Domenico priorisoitui työskentelemään viiniköynnösten keskellä. Hän oli vakuuttunut, että saadakseen hyviä viinejä, täytyy viinitarhat hoitaa rakkaudella ja omistautua syvään yhteyteen maaperään ja köynnökseen sekä näiden tarpeiden ymmärtämiseen jokaisessa hetkessä ympäri vuoden. Vuonna 1977 Domenico osti pienen tontin ”Bussian” sydämessä ja täällä syntyi ensimmäinen Barolo ”Bussia Briccotto”. Muutamaa vuotta myöhemmin hän hankki uskomattoman viinitilan ”Ginestran” palstalta, josta tuotettiin Barolo ”Ciabot Mentin” ja pian sen jälkeen, toisenkin viinitarhan tältä samalta kauniilta alueelta, jolloin syntyi Barolo ”Pajana.” Vuonna 1995 Domenico löysi palstan nimeltään ”Mosconi” ja niin alkoi Barolo ”Percristinan” elämä. Domenico Clerico on nykyään maailmankuulu tuottaja, viljelyksiä kaikkiaan noin 21 hehtaaria ja kokonaistuotanto 110’000 pulloa vuodessa. Vuosien 2005 ja 2006 välisenä aikana Domenico etsi pitkään jotain uutta ja löysikin pienen palstan Serralunga D’Alban kupeesta, hyvin läheltä Monforte d’Albaa. Täällä syntyi täysin uudenlainen Barolo, perinteitä peilaava, mutta jollain tapaa hyvin erilainen Aeroplanservaj.
www.domenicoclerico.com