Väriltään jo kypsän läpikuultavan ruskeanpunainen. Tuoksussa aistittavissa kypsiä aromeja. Syvää hilloa, suklaata ja kahvia. Maussa kuivuneita hedelmiä, pehmeitä tanniineja, pyöreyttä ja pituutta. Pehmeä, harmoninen ja upea Barolo. Viini on käynyt luonnonhiivojen avulla kahden viikon ajan, jonka jälkeen sen on annettu vielä uuttua 10-15 päivää. Malolaktisen käymisen jälkeen sitä on kypsytetty 300 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukautta ja 2500 litran sammioissa 12 kuukautta.
Ceretto
Barolo ja Barbaresco ovat Italian, ehkä jopa maailman ylistetyimpiä viinejä. Näiden viinien yhteydessä mainitaan myös usein Ceretton veljekset Bruno ja Marcello. Veljekset ovat kasvattaneet pienestä perheyrityksestä modernin suuryrityksen, jonka valikoima on laaja. Ceretto on jakanut tuotantonsa seitsemän eri viininvalmistamon kesken, Barbarescossa on Bricco Asili, Barolossa Bricco Rocche, Roerossa Blangé. Heillä on myös osaomistus I Vignaioli di Santo Stefanoon, joka tekee alueen parasta Moscato d’Astia. Talo edustaa alueensa ehdotonta huippua uuden polven viinintekijöiden keskuudessa. Barolon sydämessä Castiglione Falletton kylässä sijaitsevat tämän talon kolme parasta tarhaa. Näiden tarhojen keskelle on rakennettu moderni viinivalmistamo, jonka keskeinen sijainti ja modernit välineet pystyvät tuottamaan alueen parasta Baroloa. Näitä hienoja Barolo -viinejä valmistettaessa käytetään hyväksi uusinta tekniikkaa tukemassa alueen perinteitä tapoja valmistaa Baroloa. Tämä antaa mahdollisuuden tuoda esille kaikki ulottuvuudet mitä Nebbiolo -rypäle ja hieno maaperä voivat viinille antaa.