Rypälemehu väkevöidään lisäämällä joukkoon alkoholia ja kuorien on annettu maseroitua 20 päivän ajan, jonka jälkeen viiniä kypsytetään vähintään 10 kuukauden ajan ennen pullotusta. Viini on väriltään syvän kirsikanpunainen. Tuoksussa voimakas paletti tuoreita punaisia hedelmiä, viikunaa ja hieman vaniljaa. Maku makea, herkullinen ja pehmeän miellyttävä, hieman lakritsia jälkimaussa. Viini sopii hyvin yhdistettäväksi suklaan, sinihomejuuston ja punaisten marjajälkiruokien kera. Tarjoilulämpötila 14-16 astetta. Jäännössokeria 112 g/l.
Cave de l’Abbé Rous
Cave de l`Abbé Rous on nimetty 1800-luvulla eläneen papin kunniaksi, sillä hän oli ensimmäinen, joka myi banyulsin viinejä pulloissa rahoittaakseen kirkkonsa rakentamisen. Tänä päivänä tämän arvostetun osuuskunnan muodostavat 750 viininviljelijää, jotka viljelevät köynnöksiä yhteensä 1150 hehtaarin alalla. Viinitarhat sijaitsevat aivan Espanjan rajan tuntumassa jyrkillä rinteillä, Pyreneiden ja Välimeren välissä, liuskekiven muodostamilla terasseilla. Alueen tärkein rypäle on punainen Grenache, joka tuottaa runsaan ja aromikkaan sadon näillä kivisillä rinteillä.
Tuottajan kotisivuille