Array
  (
  )
  

  Desom Auxerrois Grand Premier Cru Coteaux de Schengen 2021

  • Tuotenro: 5340420
  • Viivakoodi: 5450190407359
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  18.50 

  Kirkas, vaaleankeltainen väri. Tuoksussa hedelmäisyyttä ja hienovaraista mausteisuutta, omenan, banaanin, aprikoosin ja melonin tuoksuja. Maultaan aromaattinen, virkistävä ja huumaavan maukas viini. Sitä kutsutaan usein “roomalaiseksi viiniksi” ja se on ihanteellinen aperitiivi sekä korostaa herkullisesti ruokien makuja. Suositellaan myös parsan kera nautittavaksi. Rypäleet: Auxerrois 100 %.

  Desom

  Desomin viinitarhat sijaitsevat Luxemburgissa, Moselin vasemman rannan aurinkoisilla rinteillä, Remichin kylässä lähellä Schengeniä. Alueen suotuisa mikroilmasto ja terroir synnyttää viinejä, jotka ovat tunnettuja hienostuneisuudesta ja elegantista tuoreudesta.
  Vuonna 1925 Desom perusti viinikauppakeskuksen Caves St Remyn. Alun perin vain viiniliiketoimintaan keskittynyt perheyritys huomasi nopeasti Luxemburgin viinitarhojen mahdollisuudet ja päätti aloittaa myös omien viinien valmistuksen. Kellarit sijaitsevat Remichissä, 1800-luvun upeassa rakennuksessa. Ajan mittaan rakennuksia on muutettu ja laajennettu. Myös viinitarhoja laajennettiin vähitellen ja nykyään köynnöksiä viljellään yli 12 hehtaarin alueella. Omien tarhojen lisäksi Desomilla on itsenäisiä sopimusviljelijöitä 40 hehtaarin alalla. Nykyään yrityksen johdossa ovat Albert ja Georges Desom sekä Albertin poika Marc.