Array
    (
    )
    

    Anfora IGT Terrazze Retiche di Sondrio 2015

    • Tuotenro: 2800415
    • Viivakoodi: 8012377000080
    • Tilavuus: 0,75 l
    • Alkoholi:
    • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

    28.90 

    Sondrion terasseilta tulevat rypäleet kerätään käsin pieniin laatikoihin ja kuivataan noin 10 vuorokautta ennen siirtämistä Amforiin kaymään. Käymisen jälkeen viini jää mäskin päälle neljän kuukauden ajaksi. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään vielä pullossa 4 kuukauden ajan. Kirkas, vaalean oranssinkeltainen väri. Viinissä tuoksuu voimakas mineraalisuus, yrtit ja kukkaisuus. Suussa viini on silkkinen, nautinnollisen maukas ja täyteläinen. Täynnä yrttejä, vaniljaa, voita, hunajaa ja sitrusta. Viinissä on täyteläinen rakenne ja erinomainen hapokkuus sekä pitkä jälkimaku. Ominaisuuksiltaan viini sopii grillatulle kalalle sekä hiukan suolaisen lihan kanssa nautittavaksi. Rypäleet: Riesling 80 %, Traminer aromatico 20 %.

    Mamete Prevostini

    Mamete Prevostinin tarina alkoi noin 70 vuotta sitten, kun tilan nykyisten viljelijöiden isoisä Mamete Prevostini alkoi tuottamaan viiniä, käyttäen paikallisia viinirypäleitä Valtellinan laaksosta, lähinnä palvellakseen oman ravintolansa asiakkaiden kysyntää. Valtellinan viinit ovat luonteeltaan selviä ja ainutlaatuisia. Jokainen viini Mamete Prevostinin valikoimassa kertoo Valtellinasta: eleganssi viimeistely, tehokas ja loistava tulkinta alueelle jo tuhansia vuosia kultivoituneesta Nebbiolon kloonista. Ensimmäinen ”suuri” vuosikerta syntyi 1971 ja vuodesta 1988 Mamete Prevostini on tuottanut viinejä myös vientiin. Tilaa hoitavat nykyään Mameten suvun jälkeläiset perinteitä kunnioittaen. Viinitilojen viljelyyn ja viinin valmistukseen on toki liitetty lukuisia innovaatioita nykytekniikoista. Lombardian viinialueet sijaitsevat keskellä Alppien muodostamaa puolikuumaista laaksoa. Suuresta alueesta johtuen, on tällä maakunnalla monenlaista mikroilmastoa. Alppien läheisyydessä, kuten täällä Valtellinassa, vallitsee vuoristoilmasto ja tarhat sijaitsevat korkealla, 600 metriin asti pengerretyillä terasseilla. Antiikin aikoina liguurit asuttivat seutua ja olivat oppineet viinitaitonsa kreikkalaisesta viinikulttuurista Etelä-Ranskan siirtokunnissa. Vaikuttaa siltä, että liguurit, jo ennen roomalaisten tuloa alueelle, painottivat viljelyksissään enemmän laatua, kun taasen etruskit uskoivat tuottavuuteen. Monet erilaiset kulttuurit ovat hallinneet ja jättäneet vaikutuksensa, niin alueen lajikkeisiin, kuin valmistusperinteisiinkin.