Array
  (
  )
  

  Ama Chianti Classico 2017

  • Tuotenro: 2720111
  • Viivakoodi: 8021846141421
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi: 13,00
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  29.70 

  Väriltään syvän rubiininpunainen, eläväisin purppuran sävyin. Tuoksussa konsentroitunutta, kypsää mustaherukkaa, yrttimausteita, paahteisuutta ja vaniljaa. Maultaan hienostunut, kypsän marjaisa ja hiukan paahteinen. Erittäin pitkä ja täyttävä jälkimaku. Rypäleet on viljelty kalkkisella ja soraisella maaperällä. Käyminen on tapahtunut suurissa 6’300 litran tammitynnyreissä 15 päivän ajan ja viiniä on kypsytetty kerran käytetyissä tammitynnyreissä muutaman kuukauden ajan ennen pullotusta helmikuussa 2019. Tämä loistava Chianti sopii pastalle, paahdetulle vaalealle lihalle ja linnuille. Rypäleet: 96% Sangiovese, 4% Merlot.

  Wine Spectator – 91 p

  Castello di Ama

  Ama on saanut nimensä pienen, historiallisen kylän mukaan, joka sijaitsi suojassa kätkeytyneenä kukkuloilla lähes 500 metrin korkeudessa. Viisi vuosisataa aikaisemmin se oli merkittävä paikka alueen maatalouden harjoittamisessa sekä alueella asuneiden perheiden viinintuotannon keskus. ”Da Radda”-tie johti Amaan, kolmen kilometrin päähän pääteistä mäelle, jossa Pianigianin, Ricuccin ja Montigianin legendaariset Chianti-suvut vaikuttivat. Kylää ympäröivät kukkulat ja laaksot ovat Chianti-alueen kauneimpia ja parhaiten hoidettuja ja hedelmällisen maaperänsä johdosta monipuolisesti viljeltyjä; viljan, oliivitarhojen ja upeiden viinitarhojen sekoitus.
  Castello di Ama:n perusti vuonna 1960 ryhmä perheitä, jotka olivat lumoutuneita tästä paikasta ja ottivat vastaan haasteen palauttaa tilalle Aman alkuperäinen loiste sekä tuottaa Chianti Classico, joka olisi arvostukseltaan jälleen yksi maailman huippuviineistä. Nykyään viineistä ja viinitarhoista vastaavat Lorenza Sebastin ja Marco Pallantinin perheet. Lorenza on alkujaan roomalainen, toisen sukupolven alkuperäinen perustajajäsen ja Marco on toscanalainen viinintekijä, jolla on yli 25 vuoden kokemus viinin valmistuksesta useilla tiloilla Ranskassa ja Italiassa. Gambero Rosso nimitti Marcon vuoden viinitekijäksi vuonna 2003 ja Castello di Ama sai ”Best Winery of the Year”-maininnan vuonna 2005.