Array
  (
  )
  

  Aix Rose 2020

  • Tuotenro: 1280101
  • Viivakoodi: 3333441111123
  • Tilavuus: 0,75 l
  • Alkoholi:
  • Laatikkokoko: 6 pullo(a)

  19.90 

  Raikkaan ja mehukkaan tuoksuva sekä tasapainoinen viini. Hypnotisoiva lohen vaaleanpunainen väri, tuoksussa hedelmäinen tuoreus ja herkkyys, jota sävyttävät vesimelonin, mansikoiden ja kukkien aromit. Maultaan Aix Rosé on erinomainen, runsas ja maukas viini. Grenachen, Syrahin ja Cinsaultin klassiseen Provence-seokseen on lisätty myös hiukan Carignan-rypäleitä, jolloin viiniin on saatu lisää syvyyttä ja ruokaisuutta.

  Gold Medal ’Mondial du Rosé 2016’ (International Rosé Wine Competition) in Cannes.

  Maison Saint Aix

  Maison Saint Aixin 130-vuotias viinitila sijaitsee Ranskan eteläosassa, vain tunnin ajomatkan päässäkoilliseen Aixen-Provencen kaupungista. Maison Saint Aix’n 75 hehtaarin viinitila on yksi kuuluisimmista AOP Coteaux d’Aix-en-Provencen alueella. ja se sijaitsee tasangolla 420 metrin korkeudessa. Sijainti on ratkaiseva ja olosuhteet Provencessa ovat täydellisiä kauniin viinin valmistamiseen.
  Mineraalinen ja rikas maaperä sekä ihanteellinen korkeus luovat parhaat edellytykset. Lämpimistä päivistä ja viileistä illoista syntyy mistraali-tuulet, jotka kuivattavat aamukosteat rypäleet. Viinitarhan ylläpito on ratkaisevan tärkeää viinin laadun kannalta. Joka vuosi yli 4 hehtaaria viinitarhaa istutetaan uudelleen, lähinnä Grenache- ja Syrah-lajikkeita. Tilan viinilä on myös organisoitu uudelleen ja kellari kunnostettu. Uudet sadonkorjuukoneet, pneumaattiset puristimet ja lämpötilasäädetyt ruostumattomasta teräksestä valmistetut säiliöt on otettu käyttöön.