Azienda Agricola Lunelli

Azienda Agricola Lunelli on tila Trentinossa, Trenton vuoristomaastoissa, jossa alueen persoonallisuus ja olosuhteet on otettu huomioon laadukkaitten viinien kehittelyssä. Tilalla tuotetaan valko- ja punaviinejä mm. Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot ja Pinot Noir -lajikkeista

Tedeschi

Tedeschit tekevät Valpolicellan alueella viiniä jo viidennessä polvessa perinteitä vaalien. Kaiken aloitti isoisoisä Nicolo vuonna 1824. Tällä hetkellä taloa hoitavat kolmannessa polvessa Silvino ja Renzo ja Sabrina ja Riccardo neljännessä. Tedeschit viljelevät maata Gardajärven itäpuolella ja tarhoja löytyy mm. Valpolicellassa, Valpolicella Classicossa ja Soavessa sekä

Selvapiana, Fattoria Selvapiana

Keskiajalla Selvapianan tilan maisemaa hallitsi kaksi tornia, joiden alkuperä ei ole täysin tiedossa. Ne lienevät olleet joko vahtitorneja tai osa linnoitusta. Tänä päivänä tornit ovat edelleen pystyssä ja osana muita rakennuskomplekseja, jotka on rakennettu enimmäkseen renessanssin aikana. Pitkän aikaa Selvapianan tila toimi Firentseläisten piispojen kesäasuntona,

Tenuta Podernovo

Tenuta Podernovo on Lunelli Groupin omistuksessa oleva tila Toscanan sydämessä. Tämä viinilä Colline Pisanen alueella,Terriciolan kunnassa tuottaa perinteisin arvoin ja mauin varustettuja tasapainoisia viinejä. Kuuluisan Ferrari -kuohuviinitalon omistava Lunellin suku on investoinut alueelle runsaasti ja nykyään tila käsittää kaikkiaan 80 hehtaaria viljelyksiä, joista puolet Sangiovese

Coste Petrai

Coste Petrain suhteellisen nuori viinitila sijaitsee luonnonkauniilla alueella Coneglianon ja Valdobbiadenen kukkuloiden välissä. Täällä, perinteisellä prosecco-alueella Trevison provinssissa, sijaitsevat parhaimmat viljelyalueet raikkaiden ja hapokkaiden rypäleiden kypsymiselle. Alueen etelärajaa myöten virtaava Fiume-joki luovuttaa kosteutta sopivasti ja taasen kukkulainen maasto luo hyvät edellytykset runsaille aurinkotuntimäärille sekä tuulettuvuudelle.

Morando

Morandon viinitalon historia juontaa juurensa aina vuoteen 1880, jolloin se perustettiin keskeiselle paikalle Piemonten viininviljelyalueelle. Vuosien työn myötä, on Morando kasvanut suureksi viinialan toimijaksi, joka tuottaa vuosittain yli 40 miljoonaa pulloa viiniä. Talolla on viimeisimmän teknologian mukaiset viininvalmistus- ja tutkimuslaitteistot, joiden avulla he pystyvät tuottamaan

Ciemme Liquori S.p.a

Ciemmen tislaamo on perustettu vuonna 1948 Pordenonen kaupunkiin Friulissa. Myöhemmin tuotanto siirrettiin Goriziaan ja yritys kasvoi pienestä käsityötislaamosta moderniksi suurtekijäksi alkoholimarkkinoille. Nykyään yrityksen tuotesegmentteihin kuuluvat laaja kirjo erilaisia liköörejä ja grappoja sekä myös erilaiset konsentraatit ja alkoholit elintarviketeollisuuteen.

Dorigo, Girolamo Dorigo

Dorigon perhe perusti viinitalonsa 1966 hankkimalla kaksi erittäin merkittävää tarhaa Colli Orientali del Friulista. Aluetta on kuvattu Italian Alsaceksi. Täällä pohjoisessa Italiassa Dorigot viljelevät kahta tarhaansa, ”Montsclapade” ja ”Ronc di Juri”, yhteensä 28 hehtaaria. Tarhat sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä toisistaan omilla kukkuloillaan. Dorigot ovat

Ferrari F.lli Lunelli S.p.a.

Viinimaailmassa Ferrarin legendan on luonut yksi mies, Giulio Ferrari. Hänen unelmansa pohjatyönä oli opiskelut Montpellierin School of Viticulture -linjalla 1800 -luvun lopulla. Tavoitteena oli synnyttää jotain samaa glamouria kuin Champagnessa oli tarjolla

Marchesine, Le Marchesine Franciacorta

Le Marchesinen tilan omistaa Biattan suku, joka hankki sen omistukseensa vuonna 1985. Suku on tehnyt töitä viinimaailmassa jo neljän sukupolven ajan, ja vaikuttanut Italian liikemaailmassa vuosisatoja. Varhaisimmat viitteet sukuun löytyvät vuodelta 1196. Tilalla on viljelyksiä yhteensä 27 hehtaaria, osa pelloista on omia, osa vuokrattuja.

Ceretto

Barolo ja Barbaresco ovat Italian, ehkä jopa maailman ylistetyimpiä viinejä. Näiden viinien yhteydessä mainitaan myös usein Ceretton veljekset Bruno ja Marcello. Veljekset ovat kasvattaneet pienestä perheyrityksestä modernin suuryrityksen, jonka valikoima on laaja. Ceretto on jakanut tuotantonsa seitsemän eri viininvalmistamon kesken, Barbarescossa on Bricco Asili, Barolossa

Quintarelli, Giuseppe Quintarelli

Quintarellia voidaan pitää ehdoitta eräänä Veneton suurista tiloista. Quintarellin ehdottomia arvoja ovat perinteet, vaikkakin joskus moderneja menetelmiä hyväksi käyttäen. Tilan koko tuotanto pullotetaan edelleen käsin ja etiketöinti, kapsulointi ja viimeistely tehdään niin ikään käsityönä. Tilan perusti Giuseppen isä vuonna 1924 ja tila on siirtynyt isältä

Nonino Distillatori

Nonino on moderni grappatalo, joka tuntee grapan valmistusperinteet jo vuodesta 1897. Talo on aina ollut hyvin edistyksellinen ja kehittänyt grapan valmistusta siten, että koko Italia on seurannut heidän esimerkkiään tämän lämmittävän kansallisjuoman valmistuksessa. Aluksi grappa oli vain viinin valmistuksesta jääneestä puristusjätteestä - vinaccia -

Cantina Sociale Vitucultori Canicatti

Antiikin Sisilian sydämessä, Caltanisettan ja Agrigenton alueilla, on viininviljely ollut aina osa asukkaiden toimeentuloa ja kulttuuria. Noissa historiallisissa maisemissa on 480 tuottajan muodostama osuuskunta Viticultori Canicatti jo 40 vuoden ajan tuonut esiin paikallista luonnetta ja kulttuuria yhdistettynä nykyaikaisiin laatuvaatimuksiin ja teknologiaan. Osoituksena tuotannon ja tuotteiden

Luxardo S.p.a.

Luxardo on perustettu vuonna 1821 ja on yhä edelleen täysin perheyhtiö ja yksi Euroopan vanhimmista liköörejä valmistavista yrityksistä. Yritys perustettiin Zaran kaupunkiin Dalmatian rannikolle, josta se toisen maailmansodan jälkeen siirtyi Padovan lähelle ja alkuaikoina Luxardo niitti mainetta myymällä tuotteitaan mm Itävallan hoville. Nykyään jo kuudes

Tenuta Col D’orcia

Della Ciaian suku perusti myöhemmin Fattoria di Sant`Angelon nimellä tunnetun tilan 1700-luvulla. Tila siirtyi 1800-luvun lopussa Francheseille ja 1900-luvun alussa talo keskittyi tuottamaan Brunelloa ja perinteistä Moscadelloa, mikä ilmenee tilan osallistumisesta vuonna 1933 järjestettyihin Italian hienojen viinien myyntinäyttelyyn Sienassa. Tila jakautui kahtia vuonna 1958 tuolloin

Tenuta Castelbuono

Tenuta Castelbuono on Lunelli Groupin omistuksessa oleva tila Umbriassa. Tämä tila tuottaa lähinnä Sangiovese ja Sagrantino -lajikkeista viinejä Montefalcon ja Beragnan alueilta. Sagrantino di Montefalco on yksi arvostetuimmista ja harvinaisimmista DOCG -viineistä Italiassa.

Marchesi Di Barolo

Marchesi di Barolo on historiallinen ja arvostettu viinintuottaja aivan Piemonten sydänalueilta. Tilan omistukseen kuuluu yli 50 hehtaaria parhaimpia viljelymaita Nebbiolon, Barberan ja Dolcetton hallitessa valtaosaa näistä. Jonkin verrran tuotantoa on myös valkoisille lajikkeille kuten Cortese ja Moscato. Marchesi di Barolo Wine House on yksi harvoista

Sandrone, Sandrone Luciano

Luciano Sandronea pidetään Barolon parhaimpiin kuuluvana uuden polven viinin tekijänä. Viinitalon hän perusti vasta vuonna 1978, mutta kasvettuaan viinin ympäröimänä on hän osannut ottaa inspiraationsa perinteistä, käyttäen maltillisesti uutta tekniikkaa hyväkseen. Luciano ja hänen veljensä Luca tuottavat viiniä vain Nebbiolo, Barbera ja Dolcetto -rypäleistä. Heidän

Cantina Vini Marsala Martinez Srl.

Vuonna 1866 Carlo Martinez osti yhden Sisilian historiallisimmista Marsala-tiloista. Tuosta lähtien tilalla on valmistettu saman suvun toimesta laadukkaita viinejä. Martinezin suvun ystäviin ja tuotannon vaikuttajiin kuului myös Ignazio Florio, Sisilian talouselämän johtavia hahmoja. Nykyään tilan kapasiteetti on noin 40 000 hehtolitraa, joista 8 000 hehtolitraa

Tiefenbrunner

 Tiefenbrunner Castel Turmhofin tila sijaitsee Kurtatschin kylässä Etelä-Tirolisssa ja sen viininviljelyn historia juontuu aina 1100-luvulle saakka. Nykyiset omistajat Herbert Tiefenbrunner ja hänen poikansa Christof vastaavat noin 700 000 pullon vuosittaisesta tuotannosta. Viinit jakautuvat 70 % punaisiin ja 30 % valkoisiin. Alueen vaikeakulkuiset maastot luovat haasteita

Conterno-fantino

Guido Fantino ja Diego ja Claudio Conterno perustivat Conterno Fantinon vuonna 1982. Molempien perheiden juuret ovat syvällä Italian viinimaailmassa. Ennen talon perustamista Guido teki läheistä yhteistyötä lähes kaikkien Italian legendaaristen enologien rinnalla. Innovaation ja vankan kokemuksen voimalla tämä energinen kolmikko on rakentanut tyhjästä viinitalon, joka

Caggiano, Cantine Antonio Caggiano

Antonio Caggiano on perustanut tilansa vuonna 1990 kunnioittamaan etenkin tuon autoctoni-lajikkeen viinejä perinteisin viljely- ja viinintekotavoin. Viint ovatkin saaneet lukuisia kunniamainintoja alan lehdistössä ja kirjallisuudessa, mm. Gambero Rosso on maininnut viinit Tre Bicchierin arvoisiksi. Caggianon tilan yhteydessä toimii myös pienimuotoinen museo.

Boffa, Alfiero

Boffat omistavat ja vuokraavat yhteensä 25 ha viinitarhoja San Marzanossa ja Nizza Monferratossa Piemontessa. Heidän viinitilansa Vigne Uniche di Alfiero Boffan vuosituotanto on yhteensä n. 100.000 pulloa, pääasiassa punaviinejä. Alfiero Boffa on uuden tyylin tuottaja, joka tekee moderneja, vanhoista köynnöksistä alhaisin satomäärin tuotettuja huipputuotteita. Talon