Manicardi

Emilia Romagnan sydämessä, Castelvetron kukkuloilla, sijaitsee yksi italian hedelmällisimmistä ja alkuperäisimmistä viinialueista. Täällä, osittain erittäin metsäisessä maastossa, on sijainnut Azienda Agricola Manicardi jo lähes puolen vuosisadan ajan. Tilalla on viljelyksessä 25 hehtaaria viinitarhoja ihanteellisen ekosysteemin omaavilla rinnealueilla ja 50 vuoden kokemuksella on pystytty säilyttämään vanha

Azienda Agricola Punset

Azienda Agricola Biologica Punset on Marcarinon perheen vuonna 1964 perustama tila, joka siirtyi jo vuonna 1987 luonnonmukaisten viinien valmistukseen, ollen yhtenä pioneerina luonnonmukaisen maatalouden kehittämisessä alueella. Vuodesta 2009 tuotanto sai ylimääräisen sertifioinnin laadusta, turvallisuudesta ja säännösten noudattamisesta luonnonmukaisen tuotannon takaamiseksi. Tämä NOP- sertifiointi on edellytys

Azienda Agricola Ottella

Lugana on pieni ja Veneton läntisin viinialue, sijaiten Garda-järven eteläpuolella. Alue kattaa vain 850 hehtaaria viinitarhoja. Geologisesta näkökulmasta, tämä alue on erittäin monipuolinen, koostuen kerrostuneesta, tiukasta savimaasta, jolla on kalkkipitoinen luonne ja runsaasti mikro-orgaanista sedimenttiä. Tämän tyyppinen maasto, yhdessä Garda-järven läheisyyden muodostaman poikkeavan mikroilmaston kanssa,

Villa Di Mare

Villa di Mare / Qwine on nuori yritys, joka tarjoaa viininvalmistuksen tietotaitoa viinitiloille. Tiiviissä yhteistyössä tarkasti valittujen modernien viinitilojen kanssa valitaan kullekin alueelle ja maaperän ominaisuuksiin parhaiten sopivat viinirypäleet. Lisäksi panostetaan erityisesti ammattitaitoisen ja viinille omistautuneen työvoiman kouluttamiseen. Qwine haluaa näyttää, kuinka optimoitu lopputulos saadaan

Monte Del Frà

Monte del Frà sijaitsee Custozan kylässä, Gardajärven moreenipitoisilla kukkuloilla, vain 15 km päässä Veronasta. Tila on perustettu vuonna 1958 ja sen omistuksessa on nykyään yli 140 hehtaaria viinitarhoja. Vuosien huolellisen viinitarhatyöskentelyn ja maatalouden käytäntöjen kehittämisen myötä, Monte del Frà:sta on tullut yksi edelläkävijöistä laadukkaiden rypäleiden

Vinicola Bartali

Vuonna 1927 Alberto Bartali ja hänen vaimonsa Leda Pucci perustivat kartanon Chiantin sydänalueelle, Monteriggionin kaupungin rinteille. Heidän poikansa Rivon johdolla, tila otti tärkeämpää roolia viinimarkkinoilla laajentaen osaamista ja sitoutumalla laadukkaaseen tuotantoon. Vuonna 1968 Rivo Bartali osti lisää maata San Gimignanon kaupungin läheisyydestä ja lisää

Follador

Historiankirjojen mukaan Trevison alueen Prosecco on ollut tunnettu laadustaan jo Rooman valtakunnan ajoilta lähtien. Prosecco -rypäle, joka tunnetaan myös nimellä Glera, on aina ollut pääosassa prosecco-viineissä, mutta DOCG -luokiteltuun viiniin voidaan lisätä 10 % myös muita, viinilaissa määriteltyjä rypäleitä. Valdobbiadenen ja Coneglianon alueella tuotetut

Castello Del Trebbio

Vigneti Trebbio on viini täynnä historiaa ja nautintoa. Anna & Stefano Casadei, Castello del Trebbion omistajat Toscanassa, ovat synnyttäneet klassisen IGT-viinin jonka valmistuksessa yhdistetään klassisuutta (saviruukuissa käyminen) ja innovatiivisia uusia valmistus- ja pakkausratkaisuja. Etiketti

Biondi Santi Jacopo Biondi Santi & Tenuta “greppo” Di Franco Biondi Santi

Biondi Santi Toscanassa on viinimaailman yksi kuuluisimmista ja arvostetuimmista tiloista. Sen nosti maailman tietoisuuteen Ferruccio Biondi Santi, joka otti käyttöönsä sekä äitinsä Caterina Santin että isänsä Jacobo Biondin nimien yhdistelmän. Toki jo hänen isoisänsä, Clementi Santi, oli saanut tunnustusta viineistään kansainvälisestikin Pariisin Expossa vuonna 1867.

Marco Felluga – Russiz Superiore

Yli vuosisadan ajan on viinintuotanto kuulunut Fellugan suvun historiaan. Aikoinaan jo Marco Fellugan isoisän isä toimi viljelijänä Isola d’Istrian rannikolla ja ensimmäiset istutetut lajikkeet olivat alueen alkuperäiset Malvasia ja Refosco. Toisen maailmansodan päätyttyä, perheen onnellisena kohtalona oli muuttaa asumaan Friuliin, Collion alueelle. Vain muutama kilometri

Piero Gatti

Azienda Agricola Piero Gattin tila on perustettu Piero Gattin toimesta vuonna 1988 ja se sijaitsee Moncuccon kukkuloiden alueella, Piemonten eteläosassa, Astin ja Alban välimaastossa. Piemonten alue on vuorten rajaama, pohjoisessa ja lännessä Alpit sekä etelässä Appeniinit. Viinitarhoja on laajalti, mutta parhaat löytyvät juuri Ligurian rajaa

Astoria / A.c.srl

Astoria on perustettu vuonna 1987 viininviljelijöiden Paolo ja Giorgio Polegaton toimesta. Tuotanto on nykyaikaista ja markkinointiin panostetaan voimakkaasti. Astorian viinit ovat nousseet nopeasti arvostettuun maineeseen ja nykyään Astorian tuotteet löytyvätkin Italian hienoimmista ravintoloista ja viinibaareista. Astorian viinejä tuotetaan Val de Brunin laaksossa, Coneglianon ja Valdobbiadenen

Terre Di Valgrande

Suuri viinin ystävä, Matteo Zandonella Sarinuto perusti Terre Valgranden Veronaan vuonna 2006. Tätä kuuluisaa kaupunkia ympäröivät Valpolicellan laaksot, jossa valmistetaan kuuluisaaAmarone della Valpolicellaa ja juuri tämä viini on Terre di Valgranden jalokivi. Matteovalitsee parhaat rypäleet suoraan tuottajilta ja rypäleet toimitetaan Valgranden kuivaamoon,jossa niitä kuivataan vähintään

Pinino

Pininon tila on perustettu jo vuonna 1874, mutta varsinaiset ensimmäiset brunello -rypäleet istutettiin vasta vuonna 1951. Nykyiset omistajat, Andrea ja Hannes Gamon sekä Silvia ja Max Hernandez, ovat omistaneet tilan vuodesta 2003. Tila sijaitsee Montalcinon pohjoispuolella, sulautuen luonnon amfiteatterimaisesti Montosolin kauniiden rinteiden kupeeseen. Pininon viinit

Villa Rinaldi

Sukupolvien ajan Rinaldin perhe on tehnyt klassisia viinejä Veneton alueella, noudattaen vanhojen viininvalmistustekniikoiden perinteitä. Tila on perustettu 1800-luvun lopulla Marcello Rinaldin toimesta ja nykyään tilaa johtaa Rinaldo Rinaldi. Juuri Rinaldo Rinaldin aloitteesta, 1960-luvun alkupuolella tilan tuotanto laajennettiin kuohuviineihin ja talon maine viinimaailman aatelisiin kuuluvana luotiin.

Compagnia Di Ermes

Compagnia di Ermes perustettiin Olevano Romanon alueelle vuonna 2003 kolmen ystävyksen viinitarhat yhdistämällä. Pääasiallisena tarkoituksena oli edistää ja tehostaa Cesanese -rypäleestä valmistettujen viinien tietoisuutta. Cesanese on tunnetuin native-lajike, punainen rypäle samannimisellä laatuviinialueella Lazion maakunnassa. Köynnöksen viljelyfilosofia heijastaa harmonisen sekoituksen perinteitä ja innovaatiota. Historiallisia viinitiloja viljellään

Fattoria Nittardi

Fattoria Nittardi on Premium – viinitalo, joka sijaitsee kolmiossa Castellina in Chianti, Panzano ja San Donato, aivan Chianti Classico -alueen sydämessä. Nittardi Estate oli alkujaan Sienan ja Firenzen provinssien väliselle rajalle jo 1100-luvulla perustettu tila ja vartiotorni, joka tunnettiin nimellä Nectar Dei. 1500-luvulla suuren tammimetsän keskellä

Terre Di Valgrande

Suuri viinin ystävä, Matteo Zandonella Sarinuto perusti Terre Valgranden Veronaan vuonna 2006. Tätä kuuluisaa kaupunkia ympäröivät Valpolicellan laaksot, jossa valmistetaan kuuluisaa Amarone della Valpolicellaa ja juuri tämä viini on Terre di Valgranden jalokivi. Matteo valitsee parhaat rypäleet suoraan tuottajilta ja rypäleet toimitetaan Valgranden kuivaamoon, jossa

Cantine Dei

Vuonna 1964, Alibrando Dei, Maria Caterinan isoisä osti ensimmäisen palstansa historialliselta Bossanon tarhalta. Bossano on ollut erittäin suosittu ja tärkeä viinitarha-alue Montepulcianossa. Nykyään siellä syntyy Montepulciano Riserva Bossona. Myöhemmin vuonna 1973 Alibrando Dei osti Villa Martienan koko tilan ja sen upean päärakennuksen. Tämän todella kauniin ja

Società Bioagricola Laselva

Arkeologiset kaivaukset osoittavat, että viinintuotannolla on Maremmassa pitkä historia. Viiniä vietiin etruskien kauppaamana yli meren sekä myös läpi Euroopan. Prosessi rypäleestä pulloon on edelleen erittäin työvoimavaltaista. Salaisuus hyvään viiniin ja sen valmistuksen moniin yksityiskohtiin on intohimona Cantina LaSelvan viinitilalla. Luonnonmukainen viinirypäleiden tuotanto, uusinta tekniikkaa hyväksi käyttäen,

Azienda Agricola Monte Dall’ora

Valpolicellan sydämessä, missä tie laskeutuu vanhaan Castelrotton kylään, sijaitsee Monte dall’Oran tila. Arkeologiset löydöt dokumentoivat ensimmäisten Vitis Vinifera -köynnösten istutetun lähelle Oran viinitarhoja Castelrotton kukkuloille jo 400 jKr. Castelrotto oli tuolloin tärkeä kauppapaikka ja roomalaiset olivat alueen edistäjiä ja kauppiaita nostaen seudun viinituotannon maineeseen. Parhaat viinitarhat

Ditta Bortolo Nardini S.p.a.

Bortolo Nardini perusti tislaamon Bassanoon vuonna 1779 Brenta-joen varteen, Ponte Vecchio–sillan kupeeseen ja tuo silta on edelleen kuvattuna Italian vanhimman tislaamon, Nardinin huippulaatuisten tuotteiden etiketeissä. Nardini on yleisesti arvostettu Italian parhaimmaksi grappa- ja viinatisleiden tuottajaksi ja tuotteiden korkean laadun aistii jo heti ensi nuuhkaisulla. Vuosien aikana

Azienda Agricola Dievole

Dievolen viinitila perustettiin ajanlaskumme ensimmäisen vuosituhannen vaihteen jälkeen, samaan aikaan kuin kiinalaiset keksivät ruudin ja islantilainen Leif Erikson löysi Pohjois-Amerikan. Sichelmin ja Rodolfinon perillinen Vinizio saapui alueelle ja nimesi tämän henkeä salpaavien näköalojen laakson Dieuleleksi. Vuonna 1090 annettiin tiedonanto, jossa mainittiin suoritetun kuusi