Chevalier, Domaine De Chevalier

Domaine de Chevalier sijaitsee Pessac-Léognanissa, Gravesin alueen pohjoisosassa. Ensikertalaisen vierailijan on jopa vaikea löytää mäntymetsän kätköissä piileskelevää taloa. Talon nykyinen historia alkaa vuodesta 1865, jolloin Ricardin perhe hankki sen omistukseensa. Tila oli aluksi tavallinen maatila, jossa viljeltiin muita hyötykasveja ja kasvatettiin karjaa, viiniä tehtiin vain

Chateau Du Taillan

Château du Taillan on ensimmäinen tila tullessa Bordeauxin kaupungista 11 kilometrin päähän Médoc’n rajalle. Tilan historia ulottuu aina keskiajalle saakka ja sen kaikki vanhat, entisöitdyt rakennukset ovat luokiteltu Ranskan kansallisaarteiden joukkoon    

Chateau Guiraud

Château Guiraud on yksi arvostetuimmista Sauternesin alueen tuottajista. Se sijaitsee Sauternesin kunnassa maailman nimekkäimmän makeita valkoviinejä tuottavan tarhan, Château d’Yquemin, naapurissa. Tilan koko on 128 hehtaaria, ja siltä saadaan vuosittain noin 150 000 pulloa viiniä. Tilan omistaa Kanadasta peräisin oleva Narbyn laivanvarustajaperhe. Perheen sukuvaakunassa on

Delas Freres

Delas Frères perustettiin vuonna 1835, kun Charles Audibert ja Philippe Delas ostivat 40-vuotiaan Maison Juniquen viinitilan, tila nimettiin uudelleen Audibert&Delasiksi. Dynaamiset ja osaavat tekijät saavuttivat pian suurta mainetta tilalleen, he voittivat lukuisia merkittäviä kansainvälisiä kilpailuja, mm. kultamitalin Sydneyssä 1879. Philippe Delasilla oli kaksi poikaa, Henri

Domaine Gayda

  Domaine Gayda sijaitsee Carcassonnen kaupungin kaakkoislaidalla Languedocin alueella. Languedocin peruspiirteisiin kuuluvat moninainen vaihtelevuus niin maaperän kuin ilmasto-olosuhteidenkin suhteen ja nämä olosuhteet luovat pohjan mielenkiintoisten viinien valmistukseen. Domaine Gayda ja sen kaikki viinitarhat ovat Gayda France -organisaation alaisuudessa päätilan sijaitessa Brugairollesin alueella 11 hehtaarin laajuudella. Muita

Domaine De La Solitude

Domaine de la Solituden historia ulottuu vuoteen 1820, jolloin Bordeauxin hiippakunnan pappi Pierre Bienvenu Noailles hankki tilan ja sen jälkeen tila on ollut yli 150 vuotta pyhän sisarkunnan majapaikkana. Tätä kuvankauniissa maisemassa Martillacissa sijaitsevaa tilaa on viime vuosien aikana kehittänyt sama Bernardin perhe, joka omistaa

Domaine Laurent Vogt

Vuonna 1970 Laurent Vogt osti perheelleen useita pieniä tarhoja Alsacen Golden Crown - alueelta. Nykyään viiniköynnöksiä viljellään 11 hehtaarin laajuudella, Wolxheimin, Avolsheimin, Dahlenheimin ja Molsheimin kuntien alueella. Vuosien kuluessa Laurent on siirtänyt tilan hoidon poikansa Thomasin ja tämän vaimon Sylvien vastuulle. Nuori sukupolvi on keskittynyt

Maison Simonnet-febrve

Maison Simonnet-Febvren perinteikäs viinitalo sai alkunsa vuonna 1840, kun tynnyrintekijä Jean Febvre perusti yrityksen, joka keskittyi tekemään vain kuohuviinejä pullokäymismenetelmällä. Vanhat viinivalmistusmenetelmät on yhdistetty uuden, Chitryle-Fort`ssa sijaitsevan viinilän moderniin teknologiaan, joiden avulla tuotetaan alueen uniikin maaperän luonteenpiirteitä ilmentäviä viinejä. Nykypäivänä Maison Simonnet-Febvre onkin ainoa viinitalo

Zind-humbrecht, Domaine Zind-humbrecht

Humbrechtit ovat hyvin vanhaa viinintuottajasukua, he ovat tehneet viiniä jo vuodesta 1620. Domaine Zind-Humbrecht perustettiin 1959 kahden suuren viinisuvun fuusion seurauksena. Tänään tilaa ohjaavat Leonard ja Genevieve Humbrecht yhdessä Olivier ja Margaret Humbrechtin kanssa Herrenweg de Turkheimin sydämessä. Heidän viininvalmistuksensa filosofiana on se, että luonto

Papin, Claude Papin

Château Pierre-Bise on pieni talo, jossa uskotaan maan ja rypäleen voimaan ja keskitytään viiniköynnösten viljelyyn sekä viinin tuotantoon. Claude ja Joelle Papin-Chevalier perustivat Chateau Pierre Bisen kolmekymmentä vuotta sitten. Claude Papin (entinen Technical Institute of the Vine and of Winen puheenjohtaja) ja hänen vaimonsa ovat

Audoin, Charles Audoin

Tämä Marsannay’ssä sijaitseva talo on lyhyen toimintansa aikana jo ehtinyt saavuttaa mainetta tuottamalla hyvin laadukkaita mutta vielä edullisia viinejä Marsannayn ja Gevrey-Chambertinin kylistä. Vuonna 1972 neljännen polven Audoin, Charles siirtyi sukutilansa ohjaksiin. Yhtä palstaa Gevrey-Chambertinissa lukuun ottamatta, kaikki tilan tarhat sijaitsevat Marsannayssa. Hänen vaimonsa Francoise

Grillet, Château Grillet

Neyret-Gachetin suku on omistanut linnan jo vuodesta 1830 ja vuosittain he saavat tarjouksia Rhonen laakson tuottajilta, jotka kaikki haluaisivat lisätä valikoimaansa arvostetun Château Grilletin. Nykyään linnaa emännöi Madame Isabelle Baratin joka tekee arvostetun enologinsa, Max Leglisen kanssa edelleen maineensa arvoista viiniä. Linnalla on tarhoja vain

Chateau Vieux Brun

Vieux Château Brun on Château La Gannen kakkosviini. Tämä Lounais-Pomerolissa sijaitseva neljän hehtaarin tila on Merlot rypäleen sydänseutuja ja juuri kuin luotu tälle persoonalliselle lajikkeelle. Brun tehdään tilan nuorimmista viineistä ja viinin kypsentämiseen käytetään pääasiassa vuoden ikäisiä tynnyreitä.  

Chateau Bouquet Du Monbrison

Bouquet de Monbrison on Château Monbrisonin kakkosviini ja rypäleet tulevat Château Desmirailin tarhojen alueelta. Kyseiset tarhat kuuluvat myös M. de Monbrison omistukseen ja näin viini on saanut nimensä. Desmiral on Margaun alueen 3 Cru Classe tarhoja ja tunnettu hienostuneista ja voimakkaista viineistään. Viiniä on

Romanin, Domaine Romanin

Domaine Romanin sijaitsee Burgundissa, Fuissén kylässä, aivan kuuluisan Pouilly-Fuissén sydämessä. Tila on ollut saman perheen omistuksessa jo viisi sukupolvea ja viinin tekemisen taito on periytynyt sukupolvelta toiselle. Nykypäivä on toki tullut myös Domaine Romaninin tilalle pneumaattisen puristimen ja terästankkien muodossa, mutta viininvalmistuksen periaatteet ovat samat

Chateau Haut Rozier

Château Haut Rozier sijaitsee Tayacin kylän alueella lähellä Lussacia. Tilan omistaa Laporten perhe kolmannessa sukupolvessa ja johdossa toimii Mrs Pujol, Mr Laporten tytär. Tilan viinien vinifioinnista vastaa alueen yksi arvostetuimmista enologeista, Mr Fakorellis (mm. Malartic Lagraviere, LaTour Martillac, Loudenne). Alueen tuotannosta huokuu sama laadukas luonne

A. De Fussigny

A. De Fussignyn konjakit tulevat kaikki omasta tislaamosta, joka on perustettu vuonna 1814. Tislaamo sijaitsee Charentes -joen rannalla. Tislaamo on viimeinen, joka toimi Cognacin kaupungin historiallisessa keskustassa. Joen välitön läheisyys takaa kellareiden ihanteelliset kosteusolosuhteet ja näin konjakkien kypsymisprosessi on erinomainen. A. de Fussigny- merkissä tiivistyy

Chateau Lalande Borie

Château Lalande-Borie kuuluu samalle omistajalle kuin Château Ducru-Beaucaillou, 2nd Cru Classe.Tämä moderni tila on perustettu 1970 Jean Eugène Borien toimesta ja tilan 30 hehtaarin alueesta 22 ha on istutettu viinille. Tilalla hyödynnetään paljon historiallisia valmistusmenetelmiä uusin teknologisin välinein ja tilan kaikki rypäleet poimitaan käsin.  

Domaine Les Hautes Noelles

Loiren alajuoksulla on rehevää maata, jossa viljellään enimmäkseen Muscadet -rypälettä. Tilan köynnöksiä viljellään luomuperiaatteella, noudattaen myös tarkasti alueen perinteitä. Tarhoja on yhteensä 17 hehtaaria, joilla viljellään suurimmaksi osaksi Muscadet -rypälettä. Viini tehdään perinteisellä Sur Lie -menetelmällä. Muutoin kevyt viini saa kompleksisuutta viivyttyään oman sakkansa

Grimaux, Earl Des Grimaux

Pacoryn perhe on valmistanut Calvadosta vuodesta 1959. Tila on perheyritys ja tuottaa vain pienehköjä määriä vuosittain. Pacoryn perheen kriteeri on laatu, ei määrä. Kaikki tuotteet valmistetaan puhtaasti käsityönä ja perinteitä kunnioittaen. Vanhennettavat tisleet dekantoidaan vuosittain ja käytössä on vain pieniä tynnyreitä. Keinotekoisia lannoitteita ei

Dezat & Fils, Andre

Loiren joen yläjuoksun molemmin puolin sijaitsee kaksi kukkulaa, Pouilly-Fumé ja Sancerre, joilla viljellään Sauvignon Blanc rypälettä. Sanotaan, että alueet ovat rypäleen ainoa oikea kotiseutu. Dezatin suku on omistanut näillä kukkuloilla tarhoja jo vuodesta 1550 lähtien. André Dezat on Loiren laakson arvostetuimpia viljelijöitä. Itse hän on

Chateau De Saint-cosme

Château de Saint-Cosmen viinitila sijaitsee Gigondasin sydän-alueilla ja omaa pitkät gallialais-roomalaiset perinteet. Tämä 27 hehtaarin suuruinen tila on kuulunut samalle suvulle jo vuodesta 1490 ja nykyään 22 hehtaarin alueella olevia viiniköynnöksiä viljellään 14. sukupolvessa. Vuonna 1972 silloinen tilan omistaja Henri Barruol kiinnostui luonnonmukaisesta viljelystä ja

Renardiere, Domane De La Renardiere

Työskenneltyään ensin usean vuoden Napa Valleyn ja Uuden-Seelannin eri viinitiloilla, Jean-Michel Petit perusti vuonna 1990 Domaine de la Renardiere -tilan Juran alueelle vaimonsa Laurencen kanssa. Tuotanto on alusta asti perustunut ideologiaan, jossa alueen maaperän ja ilmaston suodaan luonnollisella tavalla tuottaa paikallisesti uniikkeja viinejä. Tilalla on

La FÉe

La Fée Absintti oli ensimmäinen, jota ranskassa alettiin valmistaa uudelleen vuoden 1913 kiellon jälkeen. La Fée on ainoa Absintti, joka on valmistettu yhteistyössä Ranskan Absinttimuseon kanssa ja puhtaasti alkuperäisen reseptin mukaan. Absintin historia alkaa vuodesta 1792, kun ranskalainen lääkäri Pierre Ordinaire tislasi ensimmäistä kertaa vahvaa,