Domaine Marcel Deiss

Domaine Marcel Deiss sijaitsee Bergheimin kylässä, aivan Alsacen sydämessä. Domaine Marcel Deiss’n nykyinen viinintekijä Jean–Michel Deiss on viinimaailman kuuluisimpia terroirin puolestapuhujia. Hänestä on tullut yksi keulakuvista viinirypäleen kasvupaikan arvostuksen nostamisessa. Sukutilallaan, jonka historia juontuu aina vuoteen 1744, Jean-Michel hoitaa 26 hehtaaria viljelmiä. Palstat sijaitsevat yhdeksän

Chateau La Tour De By

Château La Tour de By on perheyritys, joka on perustettu vuonna 1965. Nykyään tilaa hallinnoi perustaja Marc Pages’n kaksi lapsenlasta: Frederic Le Clerc toimitusjohtajana ja Benjamin Richer de Pajat kaupallisena johtajana. Viinitarhat, jotka ulottuvat yli 110 hehtaarin alueelle, sijaitsevat erinomaisella paikalla kahden sorarinteen alueella Medocin

Domaine Du Pre Baron

Guy ja Jean-Luc Mardon viljelevät 35 ha suuruista Domaine du Pre Baron -tilaansa Oisly`n kunnassa, Tourainen viinialueella Loiren laaksossa. Jean-Luc on ollut vastuussa vuodesta 1995 ja edustaa viidettä sukupolvea tilan hoidossa. Hän on tuonut tilan perinteisiin viljelymenetelmiin modernia tekniikkaa, jolloin jokaisen tarhan erikseen vinifioidut viinit

Gitton Père & Fils

Gitton Père&Fils-tilan on perustanut nykyisen omistajan, Pascal Gittonin isä Marcel, vuonna 1945. Tuolloin toiminta sai alkunsa pienen pienestä, alle puolen hehtaarin palstasta. Nykyään tila käsittää kaikkiaan 27 hehtaaria Sancerren alueella ja palstat sijoittuvat Sancerren ja Ménétréolin parhaille palstoille. Köynnöksiä on istutettu monelle eri maaperälle, kuten

Mas Coutelou

Jeff Coutelou perusti pienen viinitilan vuonna 1987 Puimissonin alueelle Béziers`n ja Faugeres`n kylien välille. Jeff oli yksi ensimmäisistä alueen tuottajista, joka aloitti viinien tekemisen luonnonmukaisesti jo kauan ennen kuin ”luomu-ajatus” tuli tunnetuksi. Tuolloin 80-luvun lopulla, alueen yli 100’000 hehtaarin viljelyksistä oli ainoastaan noin 40 hehtaaria

Gilles Louvet

Gilles Louvetin Etelä-Ranskassa sijaitseva viinitila siirtyi luonnonmukaiseen tuotantoon vuonna 1993 ja hän perusti tuolloin yhden Ranskan ensimmäisistä luomuviinituotantoon erikoistuneista yhtiöistä. Hän halusi jatkaa suvun intohimona olleen terroir-ajattelun noudattamista lopettamalla haitallisten kemikaalien käytön. Gilles Louvet Vineyardsin palstoilla tavoitteena on tuottaa viiniä sellaisena kuin se alun perin on

Domaine Rouge-bleu

Domaine Rouge Bleu sijaitsee Sainte-Cécile-les-Vignes’n alueella, Avignonin pohjoispuolella. Tämä pieni 9 hehtaarin tila on omistautunut biodynaamiseen viljelyyn ja pyrkii optimoimaan köynnöksen syvään juurtumisen ja tällöin saatavaan veden ja mineraalien saannin tasapainon. Maaperän mikrobien elämää pyritään edistämään ja hyönteismyrkkyjen, kasvinsuojeluaineiden ja keinotekoisten lannoitteiden käyttö on poissuljettu.

Clos Saint Jean

Clos Saint Jeanin historia Chateauneuf du Papen-alueella voidaan ajoittaa aina 1900-luvun alkuun. Vuonna 1900 Edmund Tacussel perusti kyseisen viinitilan ja tuotanto aloitettiin vuonna 1910. Lähes sata vuotta tilalla valmistettiin laadukkaita kyläviinejä, jotka kuitenkaan eivät olleet kovinkaan maininnan arvoisia. Vuosituhannen vaihtuessa tilan vanhan isännän menehdyttyä, hänen

Domaine De L’alliance

Daniel ja Valerie Alibrandin pieni, kuuden hehtaarin Domaine de l’Alliance sijaitsee Fargues’n kylässä, aivan Château d’Yquemin naapurissa. Daniel ja Valerie ostivat tämän Valerien kotiseuduilta löytyneen tilan vuonna 2005, joskin köynnökset tilalla ovat keski-iältään jo yli 50-vuotiaita. Uudet viljelijät siirtyivät pikku hiljaa luomutuotantoon ja nykyään viinirypäleet

Champagne Vauversin

Vauversin Champagne House on perustettu 1640-luvulla Ogerin kylän alueelle. Oger on tunnettu Blanc de Blancs -sampanjoistaan ja alueen viineistä löytyy ensimmäinen maininta vuodelta 1062. Viljelykset sijoittuvat suojaisille kaakkoon suuntautuville rinteille, jonne aurinko paistaa vasta myöhään iltapäivällä. Kylmät talvet ja aurinkoiset kesät luovat laadukkaan terrroirin rypäleiden

Champagne Agrapart

Champagne Agrapart on perustettu vuonna Avizen kylään 1800-luvun lopulla Arthur Agrapartin toimesta ja tilan varsinainen kehittäjä oli hänen pojanpoikansa Pierre, vuosina 1950-1960. Nykyään tilaa hoitavat Nathalie ja Pascal Agrapart ja Champagne Agrapart kattaa viinitarhoja 10 hehtaarin alueella Côte des Blancs’n sydänalueilla. Champagne Agrapart & Son on

Champagne Aspasie

Tätä jo kuudennessa polvessa viljeltävää tilaa ja perheyritystä on johtanut Remi Ariston vuodesta 1964. Nykyään mukana on hänen poikansa Paul-Vincent, joka vastaa tuotannosta ja laadusta. Alusta lähtien, vuonna 1794 perustetulla talolla, on perhe työskennellyt yhdessä niin sadonkorjuussa kuin omissa kellareissa, luoden Ariston Père &Fils’n laadun,

Jean Perrier & Fils

Omistaja, tuottaja ja viljelijä - Perrierin suku liittyy Savoien ja Ranskan Alppien viininvalmistuksen historiaan erittäin kiinteästi. Tilan historia alkaa vuodesta 1853, jolloin Catherin Perrier osti viinikellarin St. André les Marchesta ja alkoi kasvattaa viiniköynnöksiä Mont Granier -vuoren kupeessa. Vuonna 1911 Claude Emile Perrier, hänen poikansa,

Chateau Taillefer

Cohenin perheen omistukseen kuuluva Chateau Vieux Taillefer käsittää 4,8 hehtaaria viinitarhoja, joilla tuotetaan kolmea Saint-Emilion Grand Cru -alueen viiniä; Chateau Vieux Taillefer, Pavillon de Taillefer ja Blanc du Château Vieux Taillefer. Viinitarhat ja tilan rakennukset on täysin uudistettu ja remontoitu vuonna 2007. Viinitarhoilla noudatetaan tunnettujen agronomien

Cave De L’abbé Rous

Cave de l`Abbé Rous on nimetty 1800-luvulla eläneen papin kunniaksi, sillä hän oli ensimmäinen, joka myi banyulsin viinejä pulloissa rahoittaakseen kirkkonsa rakentamisen. Tänä päivänä tämän arvostetun osuuskunnan muodostavat 750 viininviljelijää, jotka viljelevät köynnöksiä yhteensä 1150 hehtaarin alalla. Viinitarhat sijaitsevat aivan Espanjan rajan tuntumassa jyrkillä rinteillä,