Maison Simonnet-febrve

Maison Simonnet-Febvren perinteikäs viinitalo sai alkunsa vuonna 1840, kun tynnyrintekijä Jean Febvre perusti yrityksen, joka keskittyi tekemään vain kuohuviinejä pullokäymismenetelmällä. Vanhat viinivalmistusmenetelmät on yhdistetty uuden, Chitryle-Fort`ssa sijaitsevan viinilän moderniin teknologiaan, joiden avulla tuotetaan alueen uniikin maaperän luonteenpiirteitä ilmentäviä viinejä. Nykypäivänä Maison Simonnet-Febvre onkin ainoa viinitalo

Sogevinus Fine Wines

D+D on kahden viinialueen yhdistelmä, jossa raaka-aineet tulevat Portugalin Dourosta ja viinintekokulttuuri Ribera del Duerosta Espanjasta. Tässä nektarissa tulee esille alueiden persoonallisuudet sekä super-premiumlaatu. Viinintekijöinä ovat olleet Sogevinus Fines Winesin Francisco Gonçalves ja José Carlos Alvarez Bodegas Emilio Morosta. Sogevinus

Chevalier, Domaine De Chevalier

Domaine de Chevalier sijaitsee Pessac-Léognanissa, Gravesin alueen pohjoisosassa. Ensikertalaisen vierailijan on jopa vaikea löytää mäntymetsän kätköissä piileskelevää taloa. Talon nykyinen historia alkaa vuodesta 1865, jolloin Ricardin perhe hankki sen omistukseensa. Tila oli aluksi tavallinen maatila, jossa viljeltiin muita hyötykasveja ja kasvatettiin karjaa, viiniä tehtiin vain

A. De Fussigny

A. De Fussignyn konjakit tulevat kaikki omasta tislaamosta, joka on perustettu vuonna 1814. Tislaamo sijaitsee Charentes -joen rannalla. Tislaamo on viimeinen, joka toimi Cognacin kaupungin historiallisessa keskustassa. Joen välitön läheisyys takaa kellareiden ihanteelliset kosteusolosuhteet ja näin konjakkien kypsymisprosessi on erinomainen. A. de Fussigny- merkissä tiivistyy

Quintarelli, Giuseppe Quintarelli

Quintarellia voidaan pitää ehdoitta eräänä Veneton suurista tiloista. Quintarellin ehdottomia arvoja ovat perinteet, vaikkakin joskus moderneja menetelmiä hyväksi käyttäen. Tilan koko tuotanto pullotetaan edelleen käsin ja etiketöinti, kapsulointi ja viimeistely tehdään niin ikään käsityönä. Tilan perusti Giuseppen isä vuonna 1924 ja tila on siirtynyt isältä

Chateau Lalande Borie

Château Lalande-Borie kuuluu samalle omistajalle kuin Château Ducru-Beaucaillou, 2nd Cru Classe.Tämä moderni tila on perustettu 1970 Jean Eugène Borien toimesta ja tilan 30 hehtaarin alueesta 22 ha on istutettu viinille. Tilalla hyödynnetään paljon historiallisia valmistusmenetelmiä uusin teknologisin välinein ja tilan kaikki rypäleet poimitaan käsin.  

Heymann-lÖwenstein

Tämä persoonallinen viinitila sijaitsee Saksan Mosel –joen laaksossa. Weingut Heymann-Löwensteinin tilan isäntä Reinhard Löwenstein on ehdottomasti yksi Saksan arvostetuimmista nykypäivän viinintekijöistä. Rasavillinä nuorena miehenä hän jätti isänsä johtaman sukutilan ja lähti kiertämään maailmaa. Reinhard palasi kuitenkin juurilleen ja aloitti vaimonsa kanssa oman viinitilan. Runsaan viidentoista

Domaine Les Hautes Noelles

Loiren alajuoksulla on rehevää maata, jossa viljellään enimmäkseen Muscadet -rypälettä. Tilan köynnöksiä viljellään luomuperiaatteella, noudattaen myös tarkasti alueen perinteitä. Tarhoja on yhteensä 17 hehtaaria, joilla viljellään suurimmaksi osaksi Muscadet -rypälettä. Viini tehdään perinteisellä Sur Lie -menetelmällä. Muutoin kevyt viini saa kompleksisuutta viivyttyään oman sakkansa

Nonino Distillatori

Nonino on moderni grappatalo, joka tuntee grapan valmistusperinteet jo vuodesta 1897. Talo on aina ollut hyvin edistyksellinen ja kehittänyt grapan valmistusta siten, että koko Italia on seurannut heidän esimerkkiään tämän lämmittävän kansallisjuoman valmistuksessa. Aluksi grappa oli vain viinin valmistuksesta jääneestä puristusjätteestä - vinaccia -

Chateau Vieux Brun

Vieux Château Brun on Château La Gannen kakkosviini. Tämä Lounais-Pomerolissa sijaitseva neljän hehtaarin tila on Merlot rypäleen sydänseutuja ja juuri kuin luotu tälle persoonalliselle lajikkeelle. Brun tehdään tilan nuorimmista viineistä ja viinin kypsentämiseen käytetään pääasiassa vuoden ikäisiä tynnyreitä.  

Chateau Bouquet Du Monbrison

Bouquet de Monbrison on Château Monbrisonin kakkosviini ja rypäleet tulevat Château Desmirailin tarhojen alueelta. Kyseiset tarhat kuuluvat myös M. de Monbrison omistukseen ja näin viini on saanut nimensä. Desmiral on Margaun alueen 3 Cru Classe tarhoja ja tunnettu hienostuneista ja voimakkaista viineistään. Viiniä on

Ferrari F.lli Lunelli S.p.a.

Viinimaailmassa Ferrarin legendan on luonut yksi mies, Giulio Ferrari. Hänen unelmansa pohjatyönä oli opiskelut Montpellierin School of Viticulture -linjalla 1800 -luvun lopulla. Tavoitteena oli synnyttää jotain samaa glamouria kuin Champagnessa oli tarjolla

Marchesine, Le Marchesine Franciacorta

Le Marchesinen tilan omistaa Biattan suku, joka hankki sen omistukseensa vuonna 1985. Suku on tehnyt töitä viinimaailmassa jo neljän sukupolven ajan, ja vaikuttanut Italian liikemaailmassa vuosisatoja. Varhaisimmat viitteet sukuun löytyvät vuodelta 1196. Tilalla on viljelyksiä yhteensä 27 hehtaaria, osa pelloista on omia, osa vuokrattuja.

Ceretto

Barolo ja Barbaresco ovat Italian, ehkä jopa maailman ylistetyimpiä viinejä. Näiden viinien yhteydessä mainitaan myös usein Ceretton veljekset Bruno ja Marcello. Veljekset ovat kasvattaneet pienestä perheyrityksestä modernin suuryrityksen, jonka valikoima on laaja. Ceretto on jakanut tuotantonsa seitsemän eri viininvalmistamon kesken, Barbarescossa on Bricco Asili, Barolossa

Romanin, Domaine Romanin

Domaine Romanin sijaitsee Burgundissa, Fuissén kylässä, aivan kuuluisan Pouilly-Fuissén sydämessä. Tila on ollut saman perheen omistuksessa jo viisi sukupolvea ja viinin tekemisen taito on periytynyt sukupolvelta toiselle. Nykypäivä on toki tullut myös Domaine Romaninin tilalle pneumaattisen puristimen ja terästankkien muodossa, mutta viininvalmistuksen periaatteet ovat samat

Chateau Haut Rozier

Château Haut Rozier sijaitsee Tayacin kylän alueella lähellä Lussacia. Tilan omistaa Laporten perhe kolmannessa sukupolvessa ja johdossa toimii Mrs Pujol, Mr Laporten tytär. Tilan viinien vinifioinnista vastaa alueen yksi arvostetuimmista enologeista, Mr Fakorellis (mm. Malartic Lagraviere, LaTour Martillac, Loudenne). Alueen tuotannosta huokuu sama laadukas luonne

Nove Vinarstvi

Nove Vinarstvi eli “uusi viinitila”, on nimensä mukaisesti viimevuosina perustettu viinilä, joka vastaa viljelystä ja tuotannosta 102 hehtaarin alueella lähellä Mikulovia Etelä-Moraviassa. Tila jakautuu kahteen osaan; "Slunecny Vrch” (aurinkoinen kukkula) ja “Lange Warte” -tarhoihin. Näistä ensimmäinen käsittää 42 hehtaarin alan etelään suuntautuvia loivia hiekkaisia rinteitä

Grimaux, Earl Des Grimaux

Pacoryn perhe on valmistanut Calvadosta vuodesta 1959. Tila on perheyritys ja tuottaa vain pienehköjä määriä vuosittain. Pacoryn perheen kriteeri on laatu, ei määrä. Kaikki tuotteet valmistetaan puhtaasti käsityönä ja perinteitä kunnioittaen. Vanhennettavat tisleet dekantoidaan vuosittain ja käytössä on vain pieniä tynnyreitä. Keinotekoisia lannoitteita ei

Dezat & Fils, Andre

Loiren joen yläjuoksun molemmin puolin sijaitsee kaksi kukkulaa, Pouilly-Fumé ja Sancerre, joilla viljellään Sauvignon Blanc rypälettä. Sanotaan, että alueet ovat rypäleen ainoa oikea kotiseutu. Dezatin suku on omistanut näillä kukkuloilla tarhoja jo vuodesta 1550 lähtien. André Dezat on Loiren laakson arvostetuimpia viljelijöitä. Itse hän on

Cantina Sociale Vitucultori Canicatti

Antiikin Sisilian sydämessä, Caltanisettan ja Agrigenton alueilla, on viininviljely ollut aina osa asukkaiden toimeentuloa ja kulttuuria. Noissa historiallisissa maisemissa on 480 tuottajan muodostama osuuskunta Viticultori Canicatti jo 40 vuoden ajan tuonut esiin paikallista luonnetta ja kulttuuria yhdistettynä nykyaikaisiin laatuvaatimuksiin ja teknologiaan. Osoituksena tuotannon ja tuotteiden

Chateau De Saint-cosme

Château de Saint-Cosmen viinitila sijaitsee Gigondasin sydän-alueilla ja omaa pitkät gallialais-roomalaiset perinteet. Tämä 27 hehtaarin suuruinen tila on kuulunut samalle suvulle jo vuodesta 1490 ja nykyään 22 hehtaarin alueella olevia viiniköynnöksiä viljellään 14. sukupolvessa. Vuonna 1972 silloinen tilan omistaja Henri Barruol kiinnostui luonnonmukaisesta viljelystä ja

Reinhartshausen, Schloss Reinhartshausen

Schloss Reinhartshausenin palstoilla viljeltiin viiniä jo vuonna 1337 ja kuuluisat palstat, kuten Marcobrunn, olivat jo silloin arvostettuja ja haluttuja. Tilan omistajiin lukeutui muun muassa Westphalian kreivisuku, joka myös rakennutti tilan nykyisen päärakennuksen. Prinsessa Marianne von Preussen (Wilhelm I:n tytär) hankki linnan omistukseensa vuonna 1855. Marianne

Renardiere, Domane De La Renardiere

Työskenneltyään ensin usean vuoden Napa Valleyn ja Uuden-Seelannin eri viinitiloilla, Jean-Michel Petit perusti vuonna 1990 Domaine de la Renardiere -tilan Juran alueelle vaimonsa Laurencen kanssa. Tuotanto on alusta asti perustunut ideologiaan, jossa alueen maaperän ja ilmaston suodaan luonnollisella tavalla tuottaa paikallisesti uniikkeja viinejä. Tilalla on