Zyme

Zyme

Verona, Italian Veneton yksi kuuluisimmista kaupungeista, on tunnettu viinintuotantonsa helmistä. Negrarin kylässä sijaitsee intiimi ja moderni viinitila Zýme, jonka nykyistä kruunua kantaa tilan omistaja, upea visionääri Celestino Gaspari. Kolmenkymmenen hehtaarin tuotantoalueen rypäletuotanto on 250 000 kilogrammaa ja vuosittainen viinituotanto noin 80 000 pulloa. Zýmen viinintuotantoon lukeutuvat esimerkiksi Veneton alueen erikoisuudet Amarone della Valpolicella sekä Valpolicella Ripasso.
Perinteet ja innovaatiot kulkevat käsikkäin Zýmen viinintuotannon tiellä – Valpolicellan alueen historiallisesti merkittävät viinit saavat ansaitsemansa kunnioituksen ja huomion uusien, paikallista viinintuotantoa edistävien ja kehittävien viinien rinnalla. Celestino Gaspari luottaa viininvalmistuksessa paikallisiin lajikkeisiin sekä luonnollisin mutaatioihin ja pyrkii korostamaan alkuperää. Ympäristökestävyys on Celestino Gasparille merkittävä tavoite – hän haluaa valmistaa viinejä, jotka edustavat hänelle tärkeitä arvoja eivätkä ainoastaan sitä, mitä markkinat odottavat. Tavoitteena on luoda symbioottinen suhde luontoon, jossa ihminen on paikallisen ympäristönsä luonnollinen, suojeleva ja uudistava vartija. Päivä päivältä nuorekas Zýme-tiimi osallistuu viininvalmistus- ja kulttuurihankkeeseen, jonka tehtävänä on edistää ja arvostaa paikallisen kasvualueen luonnetta ja kunkin yksittäisen viinin persoonallisuutta. Zýmen viininvalmistusfilosofia painottaakin uskollisesti tutkimusta, uteliaisuutta sekä kokeilua ja sen intohimona on kauneus sen kaikissa muodoissa.

Tuotteemme tältä tuottajalta

    Näytetään kaikki 2 tuotetta