Stronachie & Cask Isley

Stronachie & Cask Isley

Stronachien tislaamo rakennettiin vuonna 1890 Forgandennyn pikkukaupungin läheisyyteen. Tislaamon ensimmäinen omistaja oli Alexander McDonald. Erinomaisen sijaintinsa ansiosta tislaamo luokiteltiin välittömästi korkealaatuisten Highland-mallasviskien valmistajaksi ja seurasi 30 menestyksekästä vuotta. Stronachie tuli pian laajalti tunnetuksi, varsinkin tehokkaan ja onnistuneen Dewar Rattrayn kehittämän markkinoinnin ja jakelun perusteella. Seuraava merkittävä muutos tislaamon elämään tapahtui vuonna 1907, kun se myytiin Sir James Calderille, joka itse omasi suuren asiantuntemuksen viski-teollisuudesta. Vaikka James Calder oli ylpeä Stronachie-tislaamostaan, vuonna 1926 hän myi sen yhdessä useiden muiden omistamiensa tislaamojen kanssa Distillers Company Limited (DCI)-yhtiölle.
Tuosta lähtien Stronachie koki useita ongelmia, mm. kivihiilen ja viljan hintojen rajun nousun ja kuten lukuisille muille vastaaville tislaamoille kävi, myös Stronachie suljettiin vuonna 1930. Tarina ei päättynyt kuitenkaan tähän. Vuoden 2002 aikana käynnistyi tislaamon uudelleenrakentaminen ja Stronachien legenda herätettiin henkiin. Restauroinnin aikana löydettiin vanhoista varastoista alkuperäinen pullo Stronachieta, joka oli päivätty vuonna 1904. Tämä harvinainen löytö antoi suunnan Stronachie-brändin nykyiselle tyylille, luonteelle ja maulle.

Cask Islay Small Batch-viskiin on valittu erityisesti Islayn ihanteellisia ominaisuuksia ja monimuotoisuuden ja raikkaita makuja tuottavat raaka-aineet. Tämän jumalten juoman viehätys ja karisma houkuttelee monia nauttimaan tuulisen länsirannikon saaren aromeista ja tunnelmista. Tämä eläväinen ja täynnä turpeisia makuja sisältävä kultainen Islay on unohtumaton kokemus.

Tuotteemme tältä tuottajalta

    Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.