20. elementti on 100 % Pinot Noir, joka tulee Les Herses -viinitarhalta, jonne köynnöksiä istutettiin vuosina 1943 ja 1960. Sadonkorjuuhetkellä potentiaalinen alkoholipitoisuus oli 18,8 %, jolloin oli jo tiedoss, että siitä ei tule punaista Sancerrea, jonka jäännössokeria saa olla lain mukaan enintään 2 g. Varsinkin sadonkorjuuta 2020 edeltävässä helteessä rypäleet tulivat ylikypsiksi, makeiksi kuin viikunat, mutta ollen silti terveitä ilman hometta tai muita sairauksia. Vuoden 2020 luonto antoi erinomaisen rypälesadon, jota voitiin työstää ilman mitään ylimääräistä työvaihetta, kuten kuivatusta tai myöhäistä sadonkorjuuta. Pascal ja Chanel huomasivat rypäleiden potentiaalin olevan äärimmäisen epätavallista ja rypäleiden terveystilanteen täydellinen. Noin 1700 litraa mehua 1 hehtaarin viinitarhasta kävi hyvin, mutta saavutettu sokeri- ja alkoholipitoisuus pysäytti käymisen luonnollisesti, kun alkoholipitoisuus oli 15,39 % ja sokeripitoisuus 38 g litrassa. Tämä on luonnollista puolimakealle viinille, mutta erittäin epätavallista punaiselle, erityisesti Pinot Noirille.
Viini on itse asiassa luonnonviini, koska viinin kokonaisrikkipitoisuus on paljon pienempi kuin bio- tai luonnonviineissä. Entsyymejä ja hiivoja ei ole lisätty, ja se on käynyt ja kypsynyt ainoastaan ruostumattomassa teräksessä. Valmiin viinin tanniinin ja sokerin tasapaino on täydellinen. Sopii hyvin sinihomejuuston, hanhenmaksan ja suklaajälkiruokien kanssa. Viiniä voi testata myös riistan ja poron seuraksi, tai vaikkapa yksinkertaisesti illallisen jälkeen portviinin sijasta.
Huom ! Rajoitettu saatavuus.
Gitton Père & Fils
Gitton Père&Fils-tilan on perustanut nykyisen omistajan, Pascal Gittonin isä Marcel, vuonna 1945. Tuolloin toiminta sai alkunsa pienen pienestä, alle puolen hehtaarin palstasta. Nykyään tila käsittää kaikkiaan 33 hehtaaria Sancerren alueella ja palstat sijoittuvat Sancerren ja Ménétréolin parhaille palstoille. Köynnöksiä on istutettu monelle eri maaperälle, kuten piikiveä ja erilaisia liitulajikkeita sisältäville tarhoille. Pascal hoitaa tilaa vaimonsa Denisen kanssa isänsä Marcelin perinteitä ja perusfilosofiaa noudattaen. Aloittaessaan viininviljelyn, huomasi Marcel lähes välittömästi, että jokaisella viinitarhalla oli omat erityispiirteensä ja että viinien ominaisuus muokkautui kulloinkin hallitsevan maaperän mukaan. Alkuperäistä prosessia kunnioittaen, jokainen viinitarha on myös käynyt viiniksi ilman keinotekoisia hiivoja tai entsyymejä ja useimmiten ne ovat palstaviininä pullotettu.
Tuottajan sivulle